Bursa'ya tescil sonrası bir müjde daha! Küçük ilçemizde yetişiyor, 49 ülkeye ihracat ediliyor: Yakında hizmete girecek

Bursa'ya tescil sonrası bir müjde daha! Küçük ilçemizde yetişiyor, 49 ülkeye ihracat ediliyor: Yakında hizmete girecek

Bursa’daki yeni hasat çiftçileri heyecanlandırdı. Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan Bursa, bu gelişmenin hemen ardından yeni adımlar atmaya başladı. Tam 49 ülkeye ihracat ediyorlar. İşte konuya ilişkin detaylar…

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa siyah incirinin Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaretle tescillenmesinin ardından önemli bir gelişmeyi duyurdu. Başkan Dalgıç, Mudanya'da yakın zamanda hizmete girecek soğuk hava deposu ve soğuk kurutma tesisleri ile ilçenin tüm ürünlerinin markalaşacağını ve yıl boyunca tüketicilerle buluşturulacağını açıkladı.

yeni-proje-30.jpg

İNCİR HASADI VE YENİ YATIRIMLAR

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, dünyanın en kaliteli incirleri arasında yer alan ve Avrupa Birliği tarafından tescillenen Bursa siyah incirinin hasadı devam ediyor. Hasada katılan Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, yeni yatırımlarla Mudanya'nın lezzetlerini yılın her mevsimi tüketicilerle buluşturacaklarını belirtti. Soğuk hava deposu ve soğuk kurutma tesislerinin açılmasıyla birlikte, Mudanya'nın tüm ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha geniş bir kitleye ulaşması hedefleniyor.

yeni-proje-29.jpg

49 ÜLKEYE İHRACAT

Mudanya'da yetiştirilen Bursa siyah incirinin, Çin'den Kanada'ya, Katar'dan Hong Kong'a kadar 49 ülkeye ihraç edildiği vurgulandı. Başkan Dalgıç, bu başarının yanında, incir üreticilerinin yaşadığı zorluklara da dikkat çekti. Girdiler ve işçilik maliyetlerinin yüksek olduğunu belirten Dalgıç, çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

yeni-proje-31.jpg

“ÇİFTÇİMİZİN KAZANCINI ARTTIRACAĞIZ”

Mudanyalı üreticinin hak ettiği kazancı sağlayamadığını söyleyen Dalgıç, “Birbirinden lezzetli ve önemli ürünlerimiz var. Ne yazık ki bunları katma değeri yüksek hale getirememişiz. Üreticimiz emeğinin karşılığını alamıyor” dedi.

yeni-proje-32.jpg

ÇİFTÇİLER İÇİN YENİ YATIRIMLAR

Seçimlerde verdiği sözü tutarak iki yeni yatırım yapacaklarını müjdeleyen Dalgıç, şöyle konuştu:

“Çiftçimize söz vermiştik. Mudanya Belediyesi olarak çiftçimize ve üreticimize destek olmak için bazı yatırımlar yapıyoruz. Çok kısa bir sürede soğuk hava deposunu inşa edeceğiz. Bunun yanında soğuk kurutma tesisi kuracağız. İncirin yanı sıra diğer lezzetlerimizi de sadece yaş meyve olarak değil, yıl boyunca tüketilecek kurutulmuş bir gıda olmasını sağlayacağız. Böylece üreticimiz daha fazla kazanç sağlayacak. Çiftçimizin her zaman yanındayız. Desteğimizi sürdüreceğiz. Hayırlı bir hasat sezonu diliyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN