İşte bu haftanın en çok kazandıran yatırımı! Altın, Dolar, Euro, borsa... Bu hafta rekoru o kırdı

İşte bu haftanın en çok kazandıran yatırımı! Altın, Dolar, Euro, borsa... Bu hafta rekoru o kırdı

Piyasayı yakından takip edenler için işte bu haftanın en çok kazandıran yatırımı! Altın, Dolar, Euro, borsa… Bakın haftanın rekorunu hangisi kırdı?

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri bu hafta ortalama yüzde 0,63 oranında değer kaybetti. BIST 100 endeksi, hafta içinde en düşük 9.768,60 ve en yüksek 10.159,21 puanı gördükten sonra haftayı 9.771,16 puandan tamamladı. Bu değer, bir önceki haftaya göre yüzde 0,63 düşüş anlamına geliyor.

KAPALIÇARŞI’DA ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,29 oranında azalarak 2.749 TL oldu. Ayrıca, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 2,02 düşüşle 18.343 TL seviyesine indi. Çeyrek altının satış fiyatı ise geçen hafta sonu 4.617 TL iken, bu hafta 4.605 TL olarak belirlendi.

haftanin-en-cok-kazandiran-yatirim-araclari-2.jpg

DÖVİZ KURLARI ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Bu hafta ABD doları, yüzde 0,26 değer kaybederek 33,9790 TL oldu. Euro ise yüzde 0,03 artışla 37,6970 TL seviyesine çıktı.

YATIRIM FONLARI VE EMEKLİLİK FONLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Yatırım fonları, bu hafta yüzde 0,44 oranında değer kazandı, emeklilik fonları ise yüzde 0,50 değer kazandı. Yatırım fonları arasında ise “Hisse Senedi” fonları, yüzde 1,09 oranında değer kazanarak en çok kazandıran yatırım aracı oldu.

haftanin-en-cok-kazandiran-yatirim-araclari-1.jpg

Bu haftanın en kazançlı yatırım aracı olarak hisse senedi fonları öne çıktı. Yatırımcılar, hisse senedi fonlarına yönelerek diğer yatırım araçlarına kıyasla daha yüksek getiriler elde etti. Altın ve döviz fiyatlarındaki değişiklikler yatırımcıların dikkatini çekerken, hisse senedi fonlarının sağladığı kazançlar, bu hafta yatırım dünyasında en fazla ilgi gören konu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN