Yılanlar apartmanları istila etmeye başladı: Meğer nedeni buymuş

Yılanlar apartmanları istila etmeye başladı: Meğer nedeni buymuş

Yılanların Apartmanlara Girmesinin Nedeni Ortaya Çıktı: Sıcaklardan Kaçıyorlar

Elazığ’da son zamanlarda artan yılan sayısı, vatandaşları tedirgin ediyor. Sıcak havaların etkisiyle yılanların apartmanlara ve yerleşim yerlerine girmesi, halk arasında endişe yaratıyor. Uzmanlar, bu durumun nedenini sıcak havalardan korunma arayışı olarak açıkladı.

Yılanlar Serin Yerler Arıyor

Fırat Üniversitesi (FÜ) Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, yılanların aşırı sıcaklardan bunalarak serin yerler aradığını belirtti. Temizer, “Yılanlar, sıcak havalardan korunmak için apartmanlar ve binalara girmeyi tercih ediyorlar. Bu durum geçici bir süreçtir. Yaklaşık 15 gün sonra yılanlar tekrar doğalarına dönecek ve havaların serinlemesiyle birlikte toprağın altına çekilerek kış uykusuna yatacaklar” dedi.

Vatandaşlar Tedirgin

Havaların ısınmasıyla birlikte sulak ve yeşillik alanlardan çıkıp yerleşim yerlerine kadar giren yılanlar, özellikle apartman ve evlerin içine kadar ulaşarak vatandaşları korkutuyor. Bu durum, halk arasında ciddi bir tedirginlik yaratmış durumda.

Geçici Bir Durum

Uzmanların açıklamalarına göre, yılanların bu davranışı geçici bir durum. Havaların serinlemesiyle birlikte yılanlar doğal yaşam alanlarına dönecek ve toprağın altına çekilerek kış uykusuna yatacaklar. Bu süreçte vatandaşların dikkatli olması ve yılanlarla karşılaştıklarında panik yapmadan yetkililere haber vermeleri öneriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN