Ziya Gökalp, vefatının 100. yılında anılıyor

Ziya Gökalp, vefatının 100. yılında anılıyor

Ziya Gökalp, vefatının 100. yılında mezarı başında anılacak ve çeşitli etkinliklerle hatırlanacak. Gökalp’ın düşünce dünyasını anlatan belgesel, kısa film yarışması ödül töreni ve şiirleri üzerine yapılan beste yarışması gibi etkinliklerle Türk düşüncesinin ölümsüz ismine saygı duruşunda bulunulacak.

Türk düşünce dünyasının önde gelen ismi, Türkçülüğün ebedî lideri Ziya Gökalp, vefatının 100. yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anılacak. İstanbul Fatih’teki mezarı başında yapılacak anma töreniyle başlayacak olan program, gün boyunca çeşitli etkinliklerle sürecek. Gökalp, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerine şekil veren düşünceleri ve eserleriyle Türk aydınlanma tarihinin en önemli isimlerinden biri olarak anılmaya devam ediyor.

Etkinlikler 25 Ekim Cuma günü saat 14.00'te, İstanbul Sultan 2. Mahmut Haziresi'nde Ziya Gökalp’ın mezarı başında düzenlenecek anma töreniyle başlayacak. Törende Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualar ve Gökalp’ın fikir dünyasına dair konuşmalar yer alacak. Anmaya yoğun bir katılım bekleniyor ve bu tören İstanbul Türk Ocağı ile Yeni Ufuk Dergisi iş birliğinde gerçekleştirilecek.

KİTAP İMZA GÜNÜ VE GÖKALP BELGESELİ

Saat 16.00’da, Dr. Ali Güler’in kaleme aldığı ve Gökalp’ın fikir dünyasını anlatan “Cumhuriyet’e Ruh Veren Adam Ziya Gökalp” kitabının imza günü Fatih Vefa’da Töre-Devlet Kitabevi’nde düzenlenecek. Akşam saatlerinde ise Ziya Gökalp’ın hayatı ve düşüncelerini anlatan belgeselin galası yapılacak. Yönetmen Berkan Sözer'in hazırladığı “Büyük Mürşit Ziya Gökalp” belgeselinin ilk gösterimi Fatih Kültür Sanat Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

KISA FİLM VE BESTE YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Gökalp anısına düzenlenen kısa film yarışmasının ödülleri de belgesel galasının ardından sahiplerini bulacak. Aynı zamanda, Ziya Gökalp’ın şiirlerinin bestelendiği bir yarışmanın ödül töreni de etkinlik programında yer alıyor. Yarışmada dereceye giren besteler tören sonrası sahnede icra edilecek.

Ziya Gökalp’ın Türkiye’nin düşünce ve kültür dünyasına yaptığı katkılar, bu etkinliklerle yeniden canlandırılacak ve gelecek nesillere aktarılacak.

a92c68e8-7de0-423e-94d7-cc36aeb9919a.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN