Ankara'da TUSAŞ tesisine terör saldırısı! 4 şehit, 14 yaralı

Ankara'da TUSAŞ'ta patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıda 4 şehit, 14 yaralının olduğunu söyledi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'ye yönelik (TUSAŞ) Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısında saat 15.30 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.

10274215.jpg

Bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

10274364.jpg

CANLI BOMBA İDDİASI

Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Olay yerine çok sayıda özel harekat polisinin sevk edildiği öğrenilirken, canlı bomba saldırısının olduğu iddia edildi.

231546.jpg

Çatışmalar devam ederken rehine olduğu belirtiliyor.

BİR PATLAMA SESİ DAHA DUYULDU

Önceki iki patlamanın ardından bir patlama daha oldu. İlk patlamaların meydana geldiği, nizamiyenin önündeki servislerin bulunduğu bölgeden yine dumanlar yükseldi.

-002.jpg

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİSTLER

TUSAŞ'taki terör saldırısını gerçekleştiren teröristlere ait olay anı görüntüleri de ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin uzun namlulu silah kullandığı görüldü. Görüntülerde teröristlerin taksiden inip TUSAŞ'a yönelik saldırdığı anlar yer aldı.

123123.png

Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin kadın olduğu öğrenildi.

YERLİKAYA: 3 ŞEHİT, 14 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırının "terör saldırısı" olduğunu açıkladı. Şehit ve yaralıların olduğunu bildiren Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

10274273.jpg

Bakan Yerlikaya son yaptığı açıklamada, saldırıda 3 şehit ve 14 yaralının olduğunu bildirdi. Yerlikaya, aynı zamanda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

10274274.jpg

Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek

Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

00.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

RTÜK Başkanı Şahin yaptığı açıklamada, "TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır" dedi.

CEVDET YILMAZ: SAVUNMA SANAYİNDEKİ BAŞARILAR HEDEF ALINDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir."

NATO'DAN İLK AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ankara'daki saldırıyı kınayarak, "Ankara'da ölü ve yaralılara ilişkin haberler endişe verici. NATO, Müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyoruz ve gelişmeleri yakından izliyoruz" dedi.

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN