Kandil'den Bahçeli'nin çağrısına cevap: Öcalan'ın üstleneceği rolü destekleyeceğiz

Kandil'den Bahçeli'nin çağrısına cevap: Öcalan'ın üstleneceği rolü destekleyeceğiz

Kandil, Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısı ve Ömer Öcalan’ın İmralı’ya ziyaretine izin verilmesi sonrası bir açıklama yaptı. Terör örgütü PKK, Öcalan’ın süreçte oynayacağı rolü destekleyeceklerini belirtirken, Ankara’daki saldırının ise süreçle bağlantısı olmadığını açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'te yaptığı Abdullah Öcalan'a yönelik çağrı ve HDP Milletvekili Ömer Öcalan'ın İmralı'ya yaptığı ziyarete izin verilmesi sonrası Kandil'den bir açıklama geldi. Terör örgütü PKK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı adına yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan’ın devreye sokabileceği sürecin dikkate alınacağı belirtildi.

Açıklamada, Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin devam ettiğine dikkat çekilerek, tecridin tamamen kaldırılması ve Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve çalışma koşullarının sağlanması gerektiği vurgulandı. Bu koşulların sağlanmadan, Öcalan’dan süreçte bir rol oynamasının beklenemeyeceği ifade edildi.

Ömer Öcalan'ın İmralı'ya ziyaretine izin verilmesinin önemli bir adım olduğu belirtilirken, hareketin tüm bileşenlerinin Öcalan’ın yönlendireceği süreç doğrultusunda hareket edeceği aktarıldı.

"SALDIRIYI BİZ YAPMADIK AMA..."

Ayrıca, Ankara Kahramankazan’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TUSAŞ) yönelik 5 kişinin şehit olduğu saldırıya da değinilerek, bu eylemin terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği iddiası netleştirilmedi. Eğer saldırı HPG tarafından yapılmışsa gerekli açıklamanın HPG’den geleceği ifade edilirken, bu saldırının sürecin ilerleyişiyle bağlantısının olmadığı vurgulandı. Özellikle bu saldırının gerekçe gösterilerek Rojava, Şengal veya Medya Savunma Alanlarına yönelik herhangi bir operasyonun kabul edilemeyeceği açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN