Ormandan tonlarca toplayıp satıyorlar: Duyan İstanbul’dan Bursa’ya gidiyor, sıfır sermayeyle para kazandırıyor

Ormandan tonlarca toplayıp satıyorlar: Duyan İstanbul’dan Bursa’ya gidiyor, sıfır sermayeyle para kazandırıyor

Hem sermayesiz hem kolay bir iş! Duyanlar İstanbul’dan Bursa’ya akın etmeye başladı. Tonlarca toplayıp kilosunu 100 liraya satıyorlar

Uludağ’ın eteklerinde yer alan Orhaneli ilçesi, sonbaharın gelişiyle birlikte doğanın cömertliğini gözler önüne seriyor. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ, yılın ilk karını karşılarken, güneyindeki Orhaneli ormanları ise kanlıca mantarlarıyla dolup taşıyor. Yöre halkının “melki” olarak adlandırdığı bu mantarlar, sağlık açısından sunduğu faydalarla dikkat çekiyor ve kilogram fiyatı 60 ila 100 lira arasında alıcı buluyor.

img-5348.jpeg

ORMANDA TONLARCA VAR

Orhaneli’nin bereketli ormanlarında tonlarca bulunan kanlıca mantarı, özellikle çevre illerden gelen mantar tutkunlarının ilgisini çekmekte. İstanbul, Bolu, Düzce ve Kocaeli gibi şehirlerden birçok kişi, bu lezzetli ve besleyici mantarları toplamak için bölgeye akın ediyor. Kanlıca mantarının, içerdiği B1, B2 ve C vitaminleri ile aminoasitler sayesinde besleyici bir gıda olduğu, demir içeriğiyle kansızlığa iyi geldiği ve kalsiyum ile fosfor sayesinde öğrenmeyi kolaylaştırdığı belirtiliyor.

CAZİP SEÇENEKLERDEN BİRİ

Mantar toplama sezonunun başlamasıyla birlikte, Orhaneli ormanları adeta bir ziyaretçi akınına uğradı. Mantarın bol miktarda bulunması, toplayıcıların işini kolaylaştırırken, bu durum aynı zamanda ekonomik olarak da bölgeye katkı sağlıyor. Her ne kadar kuzugöbeği mantarı kadar yüksek fiyatlara satılmasa da, kanlıca mantarının erişilebilirliği ve sağlık faydaları, onu cazip bir seçenek haline getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN