Dizel araç sahiplerini sanayi yoluna düşüren sorun! Ustalar uyardı: Kış bastırmadan mutlaka kontrol edin

Dizel araç sahiplerini sanayi yoluna düşüren sorun! Ustalar uyardı: Kış bastırmadan mutlaka kontrol edin

Dizel araç sahiplerini sanayi yoluna düşüren sorun ile ilgili ustalardan uyarı geldi. Soğuk havaların etkisini iyice hissettirmesiyle birlikte o sorunun artacağına dikkat çeken ustalar, kış bastırmadan mutlaka kontrol edin diyerek uyardı.

Kasım ayı yaklaşırken, milyonlarca sürücü kış soğuklarına hazırlık amacıyla otomobillerinin bakım işlemlerine başladı. Uzmanlar, özellikle dizel araçlarda karşılaşılan partikül filtresi sorununa dikkat çekerek, aşırı soğuklar nedeniyle yaşanan problemlerin önüne geçmek için alınması gereken önlemleri sıraladı.

PARTİKÜL FİLTRESİ NEDİR?

Sıradan bir dizel otomobilde bulunan partikül filtresi (DPF), 100 bin ile 200 bin kilometrelik bir kullanım ömrüne sahiptir. Otomobilin egzoz sisteminin içerisine yerleştirilen bu ürün, uygun aralıklarla bakım yapılmadığında otomobilin iç aksamında ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. DPF, dizel yakıtlı araçlarda oluşan zararlı gazların doğaya salınımını yüzde 80 oranında engelleyerek hem otomobil hem de çevre sağlığı açısından önemli bir rol oynar.

dizel-arac-sahiplerine-uyari-1.jpg

DÜZENLİ BAKIM YAPTIRMAK ŞART

Dizel araç sahipleri için partikül filtresi bakımı oldukça kritik bir süreçtir. Temiz yakıt kullanılmaması veya otomobilin çok kısa mesafelerde kullanılması durumunda partikül filtresi hasar görebilir. Bu nedenle, tıkanıklık öncesinde oluşabilecek sorunları engellemek için düzenli bakım yapmak gerekiyor.

BAKIM MALİYETLERİ SÜRÜCÜLERİ DÜŞÜNDÜRÜYOR

Yetkili servisler, partikül filtresinin her 80 bin kilometrede bir değiştirilmesi gerektiğini belirtse de, değişim maliyetinin yüksek olması, sürücüleri bakım seçeneklerini değerlendirmeye yöneltiyor. Düzenli bakım yapılması durumunda, sürücüler 200 bin kilometreye kadar aynı filtrenin kullanılabileceğini öğreniyor.

dizel-arac-sahiplerine-uyari-2.jpg

PARTİKÜL FİLTRESİ NASIL TEMİZLENİR?

Partikül filtresinin tıkanması, aracın fazla yakıt harcamasına, çekiş gücünün düşmesine ve motor sesinin artmasına yol açabilir. Servis ustaları, bu olumsuzlukların sürücüler tarafından kolayca hissedilebileceğini belirtiyor. Doğru zamanda ve doğru şekilde uygulanacak temizlik işlemleri ile tüm bu sorunların üstesinden gelmek mümkün.

Oto tamir ustaları, egzoz aksamındaki hiçbir parçanın sökülmeden, kullanılacak özel ilaçlar yardımıyla dizel araçların partikül filtresinin tamamen temizlenebileceğini aktarıyor. Egzozda yer alan müşür bölümünün sökülerek içeriye çeşitli ilaçların gönderilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu işlemin ardından motor gürültüsünün belirgin şekilde azaldığını, aracın kirli havayı daha rahat dışarı attığını ve yakıt tasarrufu sağlandığını belirtiyor.

Dizel araç sahiplerinin kış aylarında partikül filtresi bakımını ihmal etmemeleri, hem aracın performansını hem de çevre sağlığını korumak adına son derece önemlidir. Uzmanların önerilerini dikkate alarak, düzenli bakım ve temizlikle aracınızın ömrünü uzatabilir ve kış koşullarında güvenle yol alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN