Oasis yeniden bir araya geliyor

Oasis yeniden bir araya geliyor

İngiliz rock grubu Oasis, X hesabından "27.08.24" ve "sabah 8" paylaşımı yaparak yeniden bir araya gelebilecekleri yönündeki iddiaları güçlendirdi. Grubun ayrıca Heaton Park ve Wembley Stadyumu'nda konser planladığı bildirildi.

Manchester çıkışlı ünlü İngiliz rock müzik grubu Oasis, yeniden sahnelere dönmeye hazırlanıyor. 1991 yılında kurulan ve Britpop akımının en büyük temsilcilerinden biri haline gelen grup, 2009 yılında gitarist ve ana söz yazarı Noel Gallagher’ın, grubun solisti ve kardeşi Liam Gallagher ile çalışamayacağını açıklamasıyla dağılmıştı. Ancak son günlerde yapılan paylaşımlar ve sektörden gelen bilgiler, Oasis’in yeniden bir araya geleceğine dair umutları artırdı.

Gallagher kardeşler, dün sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) Oasis'in resmi hesabından bir paylaşım yaparak müzik dünyasını heyecanlandırdı. Paylaşımda sadece “27.08.24” ve “sabah 8” tarihleri yer aldı. Bu gizemli mesaj, grubun hayranları arasında büyük bir beklenti yarattı ve Oasis’in yeniden bir araya geleceği yönündeki söylentileri güçlendirdi. Hayranlar, bu tarihte grubun geri dönüşüyle ilgili resmi bir duyuru yapılmasını bekliyor.

30 YILLIK EFSANE: DEFİNİTELY MAYBE VE OASİS’İN YÜKSELİŞİ

BirGün'de yer alan habere göre; Oasis, 1994 yılında çıkardığı ilk albümü “Definitely Maybe” ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmıştı. Albüm, İngiltere’de tüm zamanların en hızlı satan çıkış albümü olarak tarihe geçti. 30 yıl önce piyasaya sürülen bu albüm, grubun kendine has sound'u ve agresif duruşuyla kısa sürede büyük bir hayran kitlesi kazandı. Ancak asıl patlama, 1995 yılında çıkan ikinci albüm “(What's the Story) Morning Glory?” ile yaşandı.

“Morning Glory” albümü, başta “Don't Look Back in Anger” ve “Wonderwall” olmak üzere, müzik dünyasına damga vuran hit parçalar içeriyordu. Albüm, dünya çapında 22 milyondan fazla sattı ve Oasis’i Britpop’un zirvesine taşıdı. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'nde grubun büyük çıkış yapmasını sağladı ve İngiltere'de 1990'ların en çok satan albümü olarak kayıtlara geçti.

GERİ DÖNÜŞ İÇİN PLANLANAN KONSERLER

Oasis’in olası geri dönüşüyle ilgili daha fazla ipucu, The Sunday Times’ın sektörden isimlere dayandırdığı haberde yer aldı. Habere göre, 1991 yılında grubun kurulduğu Manchester’daki Heaton Park’ta ve 2025 yazında Londra’daki Wembley Stadyumu’nda büyük konserler planlanıyor. Ayrıca, Glastonbury Festivali’nde de Oasis’in sahne alabileceğine dair güçlü iddialar bulunuyor. 2025’te düzenlenecek turne, grubun efsanevi albümü “(What's the Story) Morning Glory?”nin 30. yıldönümünü kutlamak için yapılacak.

OASİS VE BRİTPOP’UN ALTIN ÇAĞI

1990’ların ortasında, Oasis ve Blur arasında yaşanan müzik rekabeti, Britpop akımının altın çağı olarak anılıyor. Özellikle, Oasis’in “Roll with It” single’ı ile Blur’ün “Country House” şarkısı arasında yaşanan liste mücadelesi, medya tarafından büyük ilgiyle takip edildi. Bu dönemde Gallagher kardeşler arasındaki gerilim de sık sık basına yansıyordu. Grup turnelere çıktığında yaşanan anlaşmazlıklar, zamanla büyük kavgalar haline geldi ve sonunda Oasis’in dağılmasına yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN