Devletten ev almak isteyene yüzde 50 destek! BES'den sonra konut hesabı geliyor: Detaylar belli oldu

Devletten ev almak isteyene yüzde 50 destek! BES'den sonra konut hesabı geliyor: Detaylar belli oldu

Devletten ev almak isteyen vatandaşlara yüzde 50 destek geliyor! BES'den sonra konut hesabı da geliyor! Detaylar belli oldu...

Hükümet, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını kolaylaştırmak amacıyla Konut Hesabı programında önemli bir yeniliğe gidiyor. Yeni düzenlemeyle, konut hesabı açan vatandaşlar, en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapmaları halinde yüzde 50 devlet desteği alacak. Bu projede, sadece Türk Lirası birikimi yapılması zorunlu olacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra, yıl sonuna kadar yeni Konut Hesabı uygulaması Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

KONUT HESABI TEK KİŞİYE AÇILABİLECEK

Konut satışında rekor Esenyurt ve Pendik'te - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Konut Hesabı sadece bir kişiye, bir defaya mahsus olarak açılabilecek ve 18 yaş altındaki bireyler bu uygulamadan yararlanamayacak. Ayrıca, bu hesap yalnızca ilk konut alımında geçerli olacak. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile benzer bir yapıya sahip olacak bu program, vatandaşlara birikim yapma imkânı sunarken devlet desteği ile de büyük kolaylık sağlayacak.

TL BİRİKİMİ ZORUNLU

Projede sadece Türk Lirası cinsinden birikim yapılacak. Bu adım, hem dolarizasyonun önüne geçmeyi hem de düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını hedefliyor. Dolara, avroya ya da altına dayalı birikim seçenekleri programda yer almayacak. Sistemin ilk olarak kamu bankalarında başlaması, ardından diğer bankaların da katılımıyla genişlemesi planlanıyor.

ÖDEME DÜZENİ VATANDAŞA BIRAKILACAK

Tasarruf amaçlı konut alımı azaldı | Ekonomi Haberleri

Önceki Konut Hesabı uygulamasında sadece aylık ve 3 aylık ödeme periyotları sunulurken, yenilenen sistemde vatandaşlar ödeme periyotlarını kendi belirleyebilecek. Bu esneklik, dar gelirli vatandaşların bütçelerine uygun bir tasarruf planı oluşturmalarına imkân tanıyacak.

DEVLET KATKISI YÜZDE 50’YE KADAR ÇIKACAK

Devlet desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Konut Hesabı’nda en az 3 yıl birikim yapacak. Bu süre zarfında birikim yapanlar, yüzde 50 oranında devlet katkısı elde edebilecek. Ancak isteyen vatandaşlar, devlet katkısından vazgeçip biriktirdiği parayı geri alabilecek. Projenin ilerleyen aşamalarında, özellikle ilk kez ev sahibi olacak ailelere daha fazla destek sunulması da planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN