En iyisini yapmak için şehir şehir gezdi, aradığını o ilde buldu! Aroması, lezzeti, hasatı... "Türkiye'nin en güzel balı burada"

En iyisini yapmak için şehir şehir gezdi, aradığını o ilde buldu! Aroması, lezzeti, hasatı... "Türkiye'nin en güzel balı burada"

Ordulu Keskin çiftinin en kaliteli balı üretmek için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Bu uğurda şehir şehir gezip aradıkları koşulları ise o ilde buldular. Hem aroması hem lezzeti bambaşka. İşte Türkiye’nin en güzel balının yetiştiği ilimiz…

Hakkari’nin zengin bitki örtüsü ve doğal kaynakları, Ordulu arıcı Şinasi ve Cevriye Keskin çiftinin en kaliteli balı üretmesi için ideal bir ortam sunuyor. Dört yıl boyunca bu bölgeyi tercih eden çift, arıcılığın inceliklerini keşfetmek için Türkiye’nin dört bir yanında gezdi.

yeni-proje-39.jpg

ORDU’DAN HAKKARİ’YE UZANAN BAL SERÜVENİ

Ordulu Şinasi ve Cevriye Keskin çifti, zengin bitki örtüsü ve yüksek rakımıyla ünlü Hakkari’de en kaliteli balı üretme yolunda önemli bir mesai harcıyor. 63 yaşındaki Şinasi Keskin, ilkokuldan mezun olduktan sonra İstanbul’da inşaat işlerinde çalıştı. Ailesinin arıcılık geçmişinden etkilenerek 1981 yılında bu sektöre adım atan Keskin, eşi Cevriye ile birlikte Türkiye’nin çeşitli illerinde bal üretimi gerçekleştirdi.

Hakkari’nin Durankaya beldesindeki Dağsu Mahallesi’nde arıcılık yapan çift, 300’den fazla kovanla üretim yapıyor. Çift, yüksek rakımın ve zengin bitki örtüsünün sağladığı avantajları değerlendirerek en kaliteli balı üretmeyi hedefliyor.

yeni-proje-40.jpg

"HAKKARİ'DE DÜNYANIN EN KALİTELİ BALI VAR"

Şinasi Keskin, Hakkari’nin farklı köylerinde arıcılık yaptığını belirterek, “Her yörenin kendine has ürünleri var. Hakkari'nin sunduğu özellikler arasında, dünyanın en kaliteli balı burada üretiliyor. Bu bölgedeki çiçek zenginliği, balın aroması ve kalitesi açısından büyük avantaj sağlıyor” dedi. Hakkari’ye ilk olarak 1986 yılında geldiğini belirten Keskin, burada geçirdiği yılların ardından yeniden bu bölgeyi tercih ettiklerini vurguladı.

Balın kalitesinin, diğer illerdeki ballardan daha yüksek olduğunu ifade eden Keskin, “Kalitenin peşindeyiz. Yoksa 1200 kilometre yol gelir miyiz?” diyerek Hakkari’nin arıcılık için sağladığı fırsatları vurguladı.

yeni-proje-41.jpg

AİLE İŞİ OLARAK ARICILIK

Cevriye Keskin, eşinin yanı sıra 3 çocuğunu bu iş sayesinde okutarak memur olmalarını sağladığını belirtti. İki çocuğu öğretmen, biri ise havalimanında çalışıyor. Cevriye Keskin, “Arıcılık güzel bir meslek. Zor ama alıştık. Bu sene diğer senelere göre verim daha iyi. İyi siparişler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çift, Hakkari’de geçirdikleri yıllar boyunca birçok dost edindiklerini ve bölgedeki insanlarla kurdukları ilişkilerin kendileri için önemli olduğunu dile getirdi. Doğa ile iç içe, zorlu ama bir o kadar da tatmin edici bu meslek, çift için yaşamlarının merkezinde yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN