Kahve ve kakaodan sonra yeni zam dalgası geliyor! Sıcak hava mahsulleri vurdu: Tatlı ve içecek fiyatları fırlayacak

Kahve ve kakaodan sonra yeni zam dalgası geliyor! Sıcak hava mahsulleri vurdu: Tatlı ve içecek fiyatları fırlayacak

Kahve ve kakao fiyatlarına gele zam dalgası şimdi de ona geliyor! Sıcak hava mahsulleri fena halde etkiledi! Tatlı ve içecek fiyatları fırlayacak...

FAO'nun gıda fiyat endeksi verilerine göre, Ağustos ayında şeker fiyatları yüzde 4.7 oranında gerileyerek Ekim 2022'den bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Bu düşüş, Hindistan ve Tayland'daki yaklaşan şeker kamışı hasadı için olumlu üretim beklentileri ile uluslararası ham petrol fiyatlarındaki azalışla birlikte gerçekleşti.

Ancak, Ağustos ayının sonlarında Brezilya'dan gelen yangın haberleri, şeker fiyatlarını yeniden yükselişe geçirdi. Brezilya'nın önemli şeker kamışı ekim alanlarında çıkan yangınların etkileri, üretim görünümünü olumsuz yönde etkileyerek fiyat artışlarına neden oldu.

ŞEKER FİYATLARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Rafine şeker nedir, nelerde var? Rafine şekerin zararları nelerdir? - Egzersiz Diyet Haberleri

Yangınlar, şeker kamışına zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda geçtiğimiz Ekim ayından bu yana süregelen kuraklık, Brezilya'daki ürün verimlerini de düşürdü. Son dönemde çıkan yangınların, yaklaşık 450 bin hektar şeker kamışı alanını etkilediği belirtiliyor. Bu durum, vadeli ham şeker kontratlarının 2008’den bu yana en sert yukarı yönlü hareketlerine tanıklık etmesine yol açtı.

New York'ta en aktif ham şeker futures kontratı, yüzde 3.8 oranında artış gösterdi. Bu hafta, fiyatların neredeyse yüzde 16 oranında kazanç elde etmesi bekleniyor; bu da Ağustos 2008’den bu yana kaydedilen en büyük haftalık artış olacak.

ADM Investor Services kıdemli küresel piyasa analisti Mark Bowman, “Brezilya'nın Orta-Güney üretiminin azalan görünümü en önemli temel faktör oldu. Kuru koşullar ve üretimde düşüş olasılığı bir süredir biliniyordu ancak son raporlar endişeleri hızlandırdı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN