Doğal ürünlerden yapıyor hepsi çok beğeniliyor! Talep arttıkça üretim de artıyor: Farklı lezzetleri buluşturup satıyor

Doğal ürünlerden yapıyor hepsi çok beğeniliyor! Talep arttıkça üretim de artıyor: Farklı lezzetleri buluşturup satıyor

Çankırı’daki kadın girişimci bu lezzetleri bölgedeki doğal ürünlerden yapıyor hepsi çok beğeniliyor. Daha önce doğal kaya tuzundan yaptığı ürünlerle dikkat çeken girişimci yeni denediği lezzetle de dikkat çekmeyi başardı…

Çankırı'da el yapımı çikolatalar ile dikkat çeken Eda Kıyısin, yöresel lezzetleri çikolata dünyasıyla buluşturarak yenilikçi bir tat deneyimi sunuyor. Çankırı'nın meşhur kaya tuzu ile yaptığı çikolata büyük beğeni topladıktan sonra, yörede yetişen kızılcık ile yeni bir çikolata çeşidi üretmeye karar verdi. Kızılcık ekşili çikolata, hem tat hem de sağlık açısından sunduğu avantajlarla yerel halkın ilgisini çekti.

EKŞİ VE TATLININ EŞSİZ BULUŞMASI

Eda Kıyısin, kızılcık ekşili çikolata üretimiyle ilgili olarak şunları ifade etti: “Çankırı’nın meşhur kaya tuzundan yapmış olduğumuz tuzlu çikolatadan sonra, vatandaşlarımız kızılcık ekşili çikolata talebinde bulundular. İçerisindeki şeker ve ekşinin tadını dengeleyecek ayarlamalar yaptıktan sonra, kızılcık ekşili çikolatamızı ortaya çıkardık. Çikolata sevmeyen veya ağız ve diş problemleri yaşayan kişiler için çikolatanın tatlılığına ek olarak biraz da kızılcık ekşisi kattık. Bu sayede hem çikolata tadını hem de sağlıklı bir ekşi tat elde ettik.”

cankirida-dogal-urunlerden-cikolata-ureten-eda-kiyisin-2.jpg

Kıyısin, kızılcık ekşili çikolatanın, özellikle çocuklar tarafından rahatlıkla tüketilebileceğini, çünkü çikolata aromasıyla ekşi tadın dengelendiğini belirtti. Böylece, ekşi tatları sevmeyenlerin bile bu özel çikolatayı keyifle tüketebileceğini vurguladı.

ÇANKIRI’NIN DOĞAL LEZZETLERİ İLE SAĞLIKLI TATLAR

Eda Kıyısin, Çankırı'nın yöresel ürünlerini çikolata ile buluşturarak sağlıklı tatlar sunmayı amaçladığını ifade etti. Çankırı'nın meşhur kaya tuzunu çikolataya dahil ederek tuzlu çikolata üretiminin ardından, kızılcık ile sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sundu. Bu ürünlerin doğal içerikleri sayesinde hem lezzetli hem de sağlıklı bir çikolata deneyimi sağladığını belirtti.

cankirida-dogal-urunlerden-cikolata-ureten-eda-kiyisin-1.jpg

“MUTLAKA DENENMESİ GEREKEN LEZZETLER”

Çikolatanın kalitesini ve lezzetini deneyimleyen müşterilerden Nur Sena Öztürk, Eda Kıyısin’in kızılcık ekşili çikolatasını çok beğendiğini söyledi. Öztürk, “Daha önce bu işletmeden çikolata almıştım ve bugün tekrar kızılcık ekşili çikolatayı tatma fırsatım oldu. Gerçekten çok beğendim. Tuzlu çikolatasını da denemiştim ve onu da çok beğenmiştim. Herkese kesinlikle tavsiye ederim; bu tatların mutlaka denenmesi gereken lezzetler olduğunu düşünüyorum,” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN