Havalar serinledi, çorba mevsimi geldi! Faydası kelle paçaya rakip: Kase kase içilen düğün çorbası tarifi

Havalar serinledi, çorba mevsimi geldi! Faydası kelle paçaya rakip: Kase kase içilen düğün çorbası tarifi

Yavaş yavaş sonbaharın serin esintilerini hissetmeye başladığımız şu günlerde, içimizi ısıtacak lezzetlere yönelmek kaçınılmaz hale geliyor. Sıcak bir kase çorba, soğuk günlerin en güzel kurtarıcısıdır. Hele ki söz konusu geleneksel bir tat olan etli düğün çorbası ise, bu keyif iki katına çıkıyor.

Sonbaharın yavaşça kendini hissettirdiği şu günlerde, serinleyen havalarla birlikte sofralarda da sıcak ve doyurucu lezzetler arayışı başlıyor. İşte tam da bu mevsime uygun, hem midenizi hem ruhunuzu ısıtacak nefis bir çorba tarifi: Etli Düğün Çorbası. Osmanlı mutfağının incelikli tatlarından biri olan bu çorba, adeta bir lezzet şöleni sunarken, özellikle soğuk günlerde vazgeçilmez bir alternatif oluyor.

MALZEMELER

400-500 gram kemikli et

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

5 yemek kaşığı yoğurt

Yarım limonun suyu

1 adet yumurtanın sarısı

Karabiber

Pul biber

Tuz

dugun-corbasi-60d8ea53-c378-4774-aa05-0ef1ccf4c028.jpeg

YAPILIŞI

  • Kemikli eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim damak tadımıza göre tuz ekleyip haşlayıp, etleri küçük küçük didikleyelim suyunu süzelim.
  • Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı un koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine etleri haşladığımız suyu karıştırarak ekleyelim az gelirse su ekleyebilirsiniz.
  • Bir kapta 1 yumurta sarısı, 5 kaşık yoğurt ve yarım limonun suyunu çırpalım, çorbanın suyundan 1-2 kepçe alarak bu karışıma ekleyip ve hızlıca karıştıralım.
  • Bu yoğurt karışımını yavaş yavaş çorbaya ekleyelim karıştırmaya devam edelim. Yarım çay kaşığı karabiber ekleyelim.
  • 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  • Tavaya tereyağı ya da zeytinyağı koyalım içerisine bir çay kaşığı pul biber ekleyip kavuralım, çorbamızın üzerine gezdirelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN