İmamoğlu'ndan Beyoğlu tepkisi: Vali de utansın kaymakam da

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tokat ziyareti sırasında Beyoğlu Belediyesi ile kaymakamlık arasında yaşanan bina krizine tepki gösterdi. Seçim öncesinde AK Partili belediyeye verilen binadan, seçim sonrası CHP'li belediyenin çıkarılmak istendiğini söyleyen İmamoğlu, "Bu bile bir iktidarın gitmesine sebeptir. Vali de utansın, Kaymakam da utansın, bu talimatı verenler de utansın." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir dizi ziyaret ve açılış için Tokat’a gitti. İmamoğlu’nu, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Turhal Belediye Başkanı Erdem Ural ve Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın karşıladı.

İmamoğlu, Beyoğlu Belediyesi ile kaymakamlık arasında yaşanan bina krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

'VALİ DE UTANSIN, KAYMAKAM DA UTANSIN'

Seçimden kısa bir süre önce devletin bir kurumunun binayı tamamlayarak belediye ve kaymakamlığa tahsis ettiğini hatırlatan İmamoğlu, şu an CHP'li belediye olduğu için binanın boşaltılmasını istediklerini belirtti ve “Bakın bu bile bir iktidarın gitmesine sebeptir arkadaşlar. Vali de utansın, kaymakam da utansın. Bu talimatı verenler de utansın." dedi.

'MEMLEKETİN LİYAKATE, ADALETE ÇOK İHTİYACI VAR'

Siyasi ömrüm ne olur, makamım ne olur bilmem. Benzeri bir davranışı benim partimden birisi yapsın onun karşısına gidip dikilmeyen Ekrem İmamoğlu namerttir” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“İster adı CHP'li olsun ister başka bir şey. Bu memleketin, devletin malı arkadaşlar. Bakın bu Tokat'ın evlatları milletimizin bağımsızlık mücadelesinde çocuk yaşta şehit vermiş evlatların olduğu bir yerdeyiz Hangimizin şehidi yok? Hangimizin gazisi yok? Bu memleketin evlatlarını birbirinden ayırabilir miyiz ya? Böyle bir şey olabilir mi? Parti, görüş veya etnik köken. Ayıptır. Yazıktır, günahtır. O bakımdan ben Türkiye'mizin en büyük potansiyelini engelleyen meselenin bu olduğunu görüyorum. Gerçekten bu memleketin liyakate, adalete çok ihtiyacı var. Liyakate, adalete ve gayrete çok ihtiyacı var.

Tokat gibi güzide şehirlerimizde yapacağımız her çalışmanın yerel kalkınmayı güçlendireceğini görüyorum. Türkiye'nin geneline daha adil ve daha eşit, daha yaşanabilir bir memleket geleceği var edebilmenin temellerini hazırlamak adına Türkiye'yi geliştiren, büyüten çocuklarımıza, gençlerimize geleceğe umutla baktıkları bir zamanın tasarlanmasının altyapısını kurmak adına yaptığımız bu çalışmaların mutlak başarıya ulaşacağını ve milletçe ayağa kalkacağımıza inanıyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN