Hanzala’nın yolu Çanakkale’ye düştü

Hanzala’nın yolu Çanakkale’ye düştü

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dokuzuncu şehri Çanakkale oldu. 31 Ağustos-8 Eylül arasında gerçekleşecek etkinlikte bine yakın sanatçı sanatseverlerle buluşacak. Program kapsamında Filistin özgürlük mücadelesinin sembolü olan ‘Hanzala’ karakterinin de yer aldığı sergi beğeniye sunulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dokuzuncu durağı Çanakkale olacak. Festival ile tarihi, kültürel ve doğal zenginliği ile Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Çanakkale’nin sahip olduğu değerler daha da görünür kılınacak. Kent, 31 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler, gastronomi deneyimleri ve her yaşa uygun etkinliklerle, 50’den fazla noktada 500 civarı etkinlikte, bine yakın sanatçıyı ağırlayacak. Çanakkale Kültür Yolu Festivali, 31 Ağustos Cumartesi günü Anadolu Hamidiye Tabyası Hangar’da gerçekleşecek olan Anmak-Anlatmak Çanakkale 1915 sergi etkinliği ile başlayacak.

1kapak.jpg

Festival süresince şehrin dört bir yanında düzenlenecek konserlerde Çanakkaleliler doyasıya eğlenecek. Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde kurulacak ana sahnede, Murat Boz, Derya Uluğ, Gazapizm, Can Bonomo, Ebru Yaşar, Emre Fel, Buray, Berkay, Gökhan Türkmen sevenleriyle bir araya gelecek. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’ndan Yüzyılın Şarkıları Konseri gerçekleşecek. Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunları ve performansları da festivalde yer alacak.

ŞEHRİN DÖRT BİR YANI SERGİ ALANI

Festivalde şehrin farklı noktalarında birbirinden sayısı özel sergi de halka buluşacak. Festival kapsamında, uluslararası platformlarda büyük başarı elde eden Refik Anadol’un ‘Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları’ veri heykeli Eski Kilise’de, Filistin davasına vurgu yapan karikatürleriyle dikkat çeken Naci El Ali’nin, özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri haline gelen ‘Hanzala’ karakterlerinden oluşan sergisi M. Osman Korfman Kütüphanesi’nde, ‘Aeneas’ın Göçü’ sergisi ve kültürel varlıkları korumayı teşvik eden ‘Kaçış Yok’ sergisi Troya Müzesi’nde, ‘Ben Blegen Troya’yı Kazanmaktan Geliyorum’ sergisi Troya Ören Yeri Blegen Evi’nde gerçekleşecek.

gosrl.jpg

ANI DALIŞI İLE TARİHE YOLCULUK

Festivalde ayrıca, Anadolu Hamidiye Tabyası Dalış Noktası’nda anı dalışları gerçekleştirilecek. Troya Müzesi ve Troya Ören Yeri “Face In the Hole Board Hadrian” etkinliğine, Çanakkale Kordon ise “Fotomaraton” ve “Extreme-Bisiklet Şov” etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Kolin Otel’de “Troya Film Platform” etkinliği, Troya Müzesi Restorasyon Laboratuvarları’nda “Perdeler Açılıyor” etkinliği ve Çanakkale Seramik Müzesi’nde “Geleneksel Çanakkale Seramikleri Çalıştayı” düzenlenecek. Troya Müzesi’nde “Homeros’un izinde Troya” etkinliği de ziyaretçilerini ağırlayacak. Festivalde çocuklar da unutulmazken, gastronomik zenginliği ve coğrafi işaretli ürünleriyle de öne çıkan Çanakkale’de “Festival Lezzet Durağı” olarak da 11 farklı nokta belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN