Karadeniz’de şiddetli fırtına balıkçıları vurdu: Onlarca tekne limana sığındı

Karadeniz’de şiddetli fırtına balıkçıları vurdu: Onlarca tekne limana sığındı

Karadeniz'de etkili olan 60 kilometre hızla esen fırtına, Trabzon'un Sürmene ilçesinde balıkçılara zor anlar yaşattı. Yaklaşık 100 balıkçı teknesi, dev dalgalar ve akıntı nedeniyle limana sığınmak zorunda kaldı.

Karadeniz’de etkisini gösteren şiddetli fırtına, Trabzon’un Sürmene ilçesinde hayatı adeta felç etti. Saatte 60 kilometre hıza ulaşan kuvvetli rüzgar, balıkçı teknelerine zor anlar yaşattı. Dalga boyunun 5 metreyi aştığı bölgede, denize açılan balıkçı tekneleri fırtına ve tehlikeli akıntı nedeniyle ilerlemekte zorlandı.

10075440.jpg

Yenay-Çamburnu açıklarında avlanan yaklaşık balıkçı tekneleri, can güvenliği ve teknelerinin zarar görmemesi için Yeniçam Limanı’na sığındı. Balıkçılar, hava şartlarının düzelmesiyle yeniden denize açılacaklarını belirtti.

10075441.jpg

LİMANA YAKLAŞIK 100 TEKNE SIĞINDI

Şengün Gemi Sanayi yöneticisi Kenan Şengün, limana sığınan teknelerde teknik arızaların yaşandığını ve bu sorunların çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Şengün, "Yaklaşık 100 teknemiz burada. Ağlarda, cihazlarda ve makinelerde arızalar meydana geldi. Biz de tersanemizde en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz." diye konuştu.

10075442.jpg

'AÇIK DENİZDE FIRTINA VAR, SIĞINMAK ZORUNDA KALDIK'

Fırtınadan kaçıp limana sığınan balıkçılardan Erol Divan, “Hava şartlarından dolayı buraya gelmek zorunda kaldık. Açık denizde fırtına var. Sığınmak zorunda kaldık. Balık yok. Yakıt tedariki yapacağız. Hava açtığı zaman denize açılacağız, avımızın peşine gideceğiz” dedi.

10075444.jpg

Balıkçı Muharrem Fat ise fırtınanın akşam saatlerinde dineceğini umut ettiklerini ve balık avına devam edeceklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN