Bu sırrı bilenin bütün yemekleri güzel oluyor! Meğer el lezzeti değilmiş... Dünyanın en iyi şefi açıkladı

Bu sırrı bilenin bütün yemekleri güzel oluyor! Meğer el lezzeti değilmiş... Dünyanın en iyi şefi açıkladı

Bu sırrı bilenlerin yemekleri artık lezzetinden geçilemeyecek! Meğer konu el lezzeti değilmiş! Dünyanın en iyi şefi açıkladı...

Mutfakta vakit geçirmek birçok kişi için rahatlatıcı bir deneyim olabilir. Malzemeleri hazırlamak, yeni tarifler denemek ve en önemlisi bu lezzetleri sevdiklerinle paylaşmak, keyifli bir hobi olarak görülür. Ancak profesyonel şefler için durum her zaman bu kadar basit olmayabilir. Büyük restoranlar, oteller ve özel davetler için yemek hazırlayan şeflerin her detayı mükemmel şekilde yönetmesi gerekir. Zaman yönetimi, lezzet, sunum, yenilikçilik ve takım çalışması gibi unsurlar bu süreçte büyük önem taşır.

İşte bu zorlu görevin üstesinden gelmek için profesyonel şeflerin mutfakta kullandıkları bazı ipuçları ve püf noktaları:

PROFESYONEL ŞEFLERİN YEMEK YAPMA TEKNİKLERİ

Şeflerin elinden Trakya bölgesinin unutulmuş lezzetleri

1. Et Pişirme Teknikleri

İyi bir ana yemek her zaman hatırlanır. Et yemeklerinde damaklarda iz bırakmak istiyorsanız, doğru pişirme tekniklerinin yanı sıra bazı küçük detaylara da dikkat etmeniz gerekir. Etin marinasyon sürecinde baharat dengesine özen göstermeli, eti limon ya da sirke gibi asidik malzemelerle marine ederek yumuşak olmasını sağlamalısınız. Bir başka önemli ipucu ise, marineye bir tutam kabartma tozu eklemektir. Ünlü şef Gordon Ramsay, özellikle biftek pişirirken eti tuz ve karabiberle çeşnilendirmenin ve tavada her yüzeyini kısa süre pişirmenin kritik olduğunu vurgular. Ayrıca bifteği sadece ön ve arka yüzeylerinde değil, kenarlarında da tavayla temas ettirerek her bölgesinin eşit pişmesini sağlamalısınız.

2. Sebze Pişirme Sırları

Sebzelerin lezzetli ve canlı renklerini koruyarak sunmak, sağlıklı tabaklar hazırlamanın püf noktasıdır. Sebzelerin renklerini korumak için haşlama suyuna bir miktar karbonat ya da şeker ekleyebilirsiniz. Soğanın keskin tadını hafifletmek için ise doğradıktan sonra bir süre soğuk suda bekletmek iyi bir yöntemdir. Karnabahar pişirirken, yoğun kokuyu azaltmak için haşlama suyuna bir kaşık un eklemeyi deneyin. Ayrıca sebzelerin besin değerlerini korumak istiyorsanız, buharda pişirme yöntemi ideal bir seçenek olacaktır. Ünlü Meksikalı şef Enrique Olvera, sebze çorbalarında kök sebzelerin kullanılmasını önerir; patates, havuç ve kereviz bu konuda oldukça başarılı seçeneklerdir.

3. Baharat Kullanımında Denge

Baharatlar yemeğinizi lezzetlendiren önemli unsurlardır, ancak doğru uyum ve miktarı yakalamak büyük bir önem taşır. Taze otlar, özellikle kekik ve nane gibi baharatları yemeğin üzerine servis etmeden hemen önce serperseniz, aromalarını tam anlamıyla ortaya çıkarabilirsiniz. Tohum formundaki baharatları ise yemeğe eklemeden önce hafifçe tavada ısıtarak aromalarını açığa çıkarabilirsiniz. Tatlılarda fark yaratmak isterseniz, şeker yerine tarçın kullanarak hafif ve doğal tatlar elde edebilirsiniz. Hintli şef Tony Singh'in önerilerine göre, dengeyi iyi kurduğunuz sürece deniz ürünlerini zencefil ile, çileği ise tarçın veya karabiber ile eşleştirerek şaşırtıcı tatlar yaratabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN