İzmir'de kırmızı alarm! Soluk borusundan geçip akciğere kadar ulaşıyor: Alsancak, Bayraklı, Bornova, Karabağlar...

İzmir'de kırmızı alarm! Soluk borusundan geçip akciğere kadar ulaşıyor: Alsancak, Bayraklı, Bornova, Karabağlar...

İzmir'de yaşayanlar dikkat, kırmızı alarm verildi! Soluk borusundan geçip akciğere kadar ulaşıyor! Alsancak, Bayraklı, Bornova, Karabağlar...

İzmir’de hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaştı! Kentin çeşitli bölgelerinde hava kalitesi ulusal sınır değerlerinin çok üzerine çıkmış durumda. Alsancak, Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Menemen, Ödemiş ve Torbalı’daki hava kirliliği oranları, son ölçümlere göre ciddi seviyelere yükseldi.

23 farklı hava izleme istasyonundan alınan veriler, İzmir genelinde partikül madde emisyonlarının her geçen yıl arttığını gözler önüne seriyor.

SANAYİ, İNŞAAT VE PLANSIZ KENTLEŞME HAVA KİRLİLİĞİNİ ARTIRIYOR

İzmir'de hava kirliliği alarm veriyor

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden Teknik Sorumlu Selma Akdoğan, hava kirliliğinin sebeplerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Akdoğan’a göre, sanayi tesisleri, bina yıkım ve inşaat faaliyetleri, kullanılan yakıt kalitesi gibi birçok faktör kentin hava kalitesini olumsuz etkiliyor. Ayrıca, İzmir’in coğrafi konumu ve plansız kentleşme gibi unsurlar da hava akımını engelleyerek durumu daha da kötüleştiriyor. Akdoğan, gerekli önlemler alınmadığı takdirde hava kalitesinin daha da kötüleşeceğine dikkat çekti.

HAVA KİRLİLİĞİ GİZLİ BİR KATİL

İzmir'de hava kirliliği sınır değeri aşıldı - Son Dakika Haberler

İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu Üyesi Dr. Oya Otyıldız ise hava kirliliğinin halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaptı. Otyıldız, hava kirliliğinin “gizli bir katil” olarak nitelendirildiğini belirterek, bu durumun özellikle kronik akciğer hastalıkları ve bronşit gibi sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi. Semptomların genellikle genizde yanma, solunumda zorluk ve burun akıntısı ile başladığını dile getiren Otyıldız, küçük partiküllerin vücuda girerek ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu ifade etti.

Otyıldız, hekimlerin öncelikli görevinin hastalıkları önlemek olduğuna dikkat çekerken, kirlilik kaynaklı hastalıklarla mücadelede önleyici tedbirlerin hayati önem taşıdığını vurguladı. İzmir’deki hava kirliliğinin, Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi acil bir çözüm gerektiren bir sorun olduğunu belirten Otyıldız, durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN