Kamala Harris: Eğer biri evime izinsiz girerse vurulur

Kamala Harris: Eğer biri evime izinsiz girerse vurulur

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların Başkan adayı Kamala Harris, Oprah Winfrey'in canlı yayın programında yaptığı açıklamada, evine izinsiz giren birini vurabileceğini ima etti. Harris, bu sözlerinin ardından "Muhtemelen bunu söylememeliydim" dedi. Daha önce de silah sahibi olduğunu belirten Harris, "saldırı silahlarının" yasaklanması gerektiğini savundu.

ABD Başkan Yardımcısı ve 2024 seçimlerinde Demokratların Başkan adayı Kamala Harris, televizyon sunucusu Oprah Winfrey’in canlı yayın programında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Harris, programda evine izinsiz girilmesi durumunda nasıl bir tepki vereceği konusundaki sözleriyle tartışma yarattı. “Eğer biri evime izinsiz girerse, vurulur,” diyen Harris, bu tür bir durumda silah kullanacağını ima etti.

SİLAH YASAKLARI KONUSUNDAKİ TUTUMUNU YİNELEDİ

Harris, açıklamalarının ardından, “Muhtemelen bunu söylememeliydim, personelim daha sonra bununla ilgilenir” diyerek sözlerini yumuşatmaya çalışsa da, silah kullanımı konusundaki açıklamaları hızla gündem oldu.

Başkan Yardımcısı, daha önce de bireysel silahlanma hakkını savunduğunu, ancak saldırı silahlarının yasaklanması gerektiğini defalarca dile getirmişti.

Daha önceki konuşmalarında da silahı olduğunu belirten Harris, her ne kadar silah sahibi olsa da "saldırı silahlarının" yasaklanması gerektiği düşüncesini yeniden gündeme getirdi.

Harris, bu tür silahların tamamen "savaş aleti olmak için tasarlandıklarına" işaret ederek, sivil toplumda bu silahların yeri olmadığının altını çizdi.

ABD okullarındaki silahlı saldırıları "kan dondurucu" olarak tanımlayan Harris, bu durumun böyle devam etmek zorunda olmadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN