17 küçükbaş aldı, 80 küçükbaş hayvanı oldu! Belediyenin yüzde 100 hibeli hayvan desteğiyle kendine ahır kurdu

17 küçükbaş aldı, 80 küçükbaş hayvanı oldu! Belediyenin yüzde 100 hibeli hayvan desteğiyle kendine ahır kurdu

O ilimizde belediyenin hayvancılığa verdiği destek sayesinde koca ahırını kurdu. 17 küçükbaş aldı, 80 küçükbaş hayvanı oldu! Belediye yüzde 100 hibeli ayvan desteği verdi. Kısa sürede ahıra dönüştürdü...

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde hayvancılıkla uğraşan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan “Canlı Hayvan Desteği” projesi meyvelerini vermeye başladı. 1 milyon nüfusa sahip Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen bu projeyle, 313 aileye yüzde 100 hibe kapsamında 215 büyükbaş ve 3 bin 905 küçükbaş hayvan desteği sağlanıyor.

Bu destekten faydalananlar arasında bulunan Hatice Hanım, aldığı 17 küçükbaş hayvan ile başladığı hayvancılık faaliyetlerinde kısa sürede büyük bir başarıya ulaştı. Küçükbaş hayvan sayısını 80’e çıkararak örnek bir girişimci haline gelen Hatice Hanım, bölgedeki diğer hayvancılara da ilham kaynağı oldu.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN ZİYARET VE TEBRİK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hatice Hanım’ı ziyaret ederek projenin başarısını yerinde gözlemledi. Ziyarette, Hatice Hanım’ın 17 küçükbaş ile başladığı yolculuğunun 80 hayvanlık bir sürüye dönüştüğünü öğrenen Başkan Tahmazoğlu, Hatice Hanım’ın başarısını "Hayvan desteği sağladığımız Hatice ablamızı ziyarete gittik.17 küçükbaş ile başlayan desteğimiz, şimdi 80’e ulaşmış. Desteklerimizin büyüdüğünü görmek bizleri çok mutlu etti. Ailemize, bereketli bir yıl diliyorum" ifadeleriyle paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN