Göbeklitepe’nin hazineleri görücüye çıktı

Göbeklitepe’nin hazineleri görücüye çıktı

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi, 15 Mart 2023'teki sel felaketinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan bakım onarım çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçilere açıldı. Göbeklitepe ve Karahantepe kazılarında ortaya çıkarılan eserlerin de sergilendiği müzeler, tarihe ışık tutan 81 yeni eseri teşhir etti. Müzeler, ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.

15 Mart 2023’teki sel felaketinde büyük hasar alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bakım onarım çalışmaları tamamlanan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik Müzesi kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı. Göbeklitepe ve Karahantepe kazılarında ortaya çıkarılan eserler de müzede ilk kez görücüye çıktı.

Türkiye’de en çok eserin bulunduğu Şanlıurfa Arkeoloji Müze Kompleksinde, neolitik döneme ait 81 yeni eser ilk kez teşhir edildi. Dünyanın ilk gerçek boyutlu ‘insan heykeli’ gerçek boyutlu ‘yaban domuzu’ ve ‘kızıl akbaba’ heykelleri ve boncuklardan yapılmış süs eşyalarından oluşan eserler, Arkeoloji Müzesi’nde ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.

2015’te açılan ve 30 bini kapalı olmak üzere 60 bin metrekarelik alana sahip müzede, ‘tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen Göbeklitepe ile Karahantepe gibi kazılarda çıkarılan eserler de sergileniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN