21. Bodrum Bale Festivali açılışı 'Kuğu Gölü' ile yapıldı

21. Bodrum Bale Festivali açılışı 'Kuğu Gölü' ile yapıldı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ve Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali olma özelliğini taşıyan 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Kuğu Gölü” balesi ile görkemli bir açılış yaptı. Festival, İş Bankası’nın katkılarıyla gerçekleşiyor.

Uluslararası Bodrum Bale Festivali, “Kuğu Gölü” ile başladı. Festival, 7-8 Ağustos “Carmen”, 11-12 Ağustos “Muhteşem Gatsby”, 15 Ağustos “Güldestan”, ve 17-18 Ağustos Basileu França Topluluğu’nu sahneleyecek. Kapanış 21-22 Ağustos’ta “Zorba” ile yapılacak.

Açılış gecesinde sahnelenen Çaykovski'nin klasik eseri “Kuğu Gölü”, A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran’ın koreografisiyle izleyici karşısına çıktı. Bolşoy Tiyatrosu'nun baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard’ın etkileyici performansları, Bodrumlu sanatseverleri büyüledi. Eserin dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

yeni-proje-3-002.jpg

Festivalin ikinci haftasında 7-8 Ağustos 2024 tarihlerinde, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan “Carmen” balesi, flamenkonun coşkusunu Carmen’in Don Jose ve Escamillo ile yaşadığı aşk ilişkisiyle yansıtacak. Eserin koreografisi Carlos Vilan, müzik düzenlemesi Tulio Gagliardo Varas, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gülay Korkut ve ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından yapılmıştır.

yeni-proje-4-001.jpg

11-12 Ağustos 2024 tarihlerinde, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan “Muhteşem Gatsby”, dönemin ruhunu modern dans diliyle anlatacak. Koreografi ve librettosu A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran’a ait olan eserin müzik düzenlemesi Aytuğ Ülgen, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Dursun Tarı Deniz’e aittir.

15 Ağustos 2024 tarihinde, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan “Güldestan”, Mercan Dede’nin müzikleri ve Beyhan Murphy’nin koreografisiyle tasavvuf ve çağdaş temaları modern dans diliyle anlatacak. Eserin metni Orhan Pamuk ve Evliya Çelebi’ye, dekor tasarımı Işın Mumcu, kostüm tasarımı Ayşegül Alev, ışık uygulama Taner Aydın ve Beyhan Murphy’ye aittir.

17-18 Ağustos 2024 tarihlerinde, festivalin ilk kez katılan Brezilya’dan gelen Basileu França Topluluğu, Capricho, Ginga ve A Fuego Lento adlı üç eseri sahneleyecek. Simone Malta’nın sanat yönetmenliğinde sahnelenecek olan “Ballet Latino Tango”, ünlü koreograflar Binho Pacheco ve Ricardo Amarante’ın adımlarıyla izleyiciyle buluşacak.

Festivalin kapanışı ise 21-22 Ağustos 2024 tarihlerinde, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan “Zorba” balesi ile yapılacak. Lorca Massine’nin koreografisi ve librettosuna sahip eser, Zorba’nın umut dolu hikayesini zarif adımlarla sahneye taşıyacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN