Okullarda temizlik krizi bitiyor! Hem öğrencilere hem öğretmenlere güzel haber: Bakan Tekin duyurdu

Okullarda temizlik krizi bitiyor! Hem öğrencilere hem öğretmenlere güzel haber: Bakan Tekin duyurdu

Okullardaki temizlik krizine çözüm! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu. Birçok veli ve öğretmen durumdan şikayetçi olmaya devam ederken konu ile ilgili adım atıldı. Hem öğrencilere hem öğretmenlere güzel haber...

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda yaşanan temizlik krizi gündemdeki yerini korurken Milli eğitim bakanlığı konu ile ilgili harekete geçti.

Bakan Yusuf Tekin, okullardaki temizlik personeli yetersizliğiyle mücadele etmek amacıyla 30 bin yeni temizlik personeli alınacağını duyurdu.

TEMİZLİK PERSONELİ EKSİKLİĞİ GÜNDEMDE

Eğitim yılının başlamasıyla, birçok okulda temizlik hizmetlerinin yeterli düzeyde sağlanamaması üzerine okul yönetimleri, velilerden maddi destek talep etmeye başladı. Bazı okullarda ise veliler, sınıf temizliği ve okul genelindeki temizlik işlerini gönüllü olarak üstlenmek zorunda kaldı.

İstanbul Barosu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu - Medyascope

Bakan Tekin, temizlik personeli açığının kapatılması amacıyla 30 bin ek personel alımı yapacaklarını belirterek "Pazartesi günü Çalışma Bakanlığı 30 bin ilave temizlik personel hakkı tanıyacak" dedi.

ÜCRETLERDE DÜŞÜŞ, PERSONEL BULUNAMIYOR

Geçtiğimiz yıl temizlik personeline 17 bin lira asgari ücret ödenirken, bu yıl yapılan düzenlemelerle birlikte sistemde değişikliğe gidildi. Yeni sistemde temizlik personeli, İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı kapsamında istihdam edilecek. Bu kapsamda personelin haftada üç gün, toplamda en fazla 22,5 saat çalışması öngörülüyor. Ancak, bu düzenlemeyle birlikte aylık 8 bin 447 lira ücret verilmesi planlanıyor.

Düşen ücretler ve sınırlı çalışma saatleri nedeniyle yeterli sayıda personel bulunamaması, okullardaki temizlik hizmetlerinin aksamasına yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN