Yeni Kaledonya’dan sonra Martinik karıştı! Fransız sömürgesinde halk sokakta

Yeni Kaledonya’dan sonra Martinik karıştı! Fransız sömürgesinde halk sokakta

Fransız sömürgesi Yeni Kaledonya’daki şiddet olaylarının yankıları sürerken, Fransa’nın Karayipler’deki sömürgelerinden Martinik'te halkın hayat pahalılığına karşı sokağa dökülmesinin ardından dört bölgede gösteri yasağı getirildiği kaydedildi.

Fransa'nın Karayipler’deki sömürgesi Martinik'te hayat pahalılığına karşı tepkiler sürerken adadaki dört bölgede 23 Eylül’e kadar gösteri yasağı getirildi.

Martinik Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Fort-de-France, Le Lamentin, Ducos ve Le Robert kentlerinde kamusal alanda gösteri düzenlemek ve toplanmak yasaklandı. Valiliğe düzenli bildirilerek gerçekleştirilen gösteriler, bu yasaktan muaf tutuldu.

Fransız basındaki haberlere göre, adadaki olaylarda şu ana kadar gözaltına alınanların sayısı 31’e ulaştı. Martinik Valiliği, adadaki hayat pahalılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında gelecek günlerde konuyla ilgili bir toplantı daha düzenleneceğini duyurdu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR

Martinik'te halk, eylül başından bu yana hayat pahalılığını protesto ediyor. Adanın Fort-de-France ve Lamentin kentlerindeki bazı mahallelerinde 23 Eylül’e kadar 21.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Çalışmalar Enstitüsünün (INSEE) 2022 verilerine göre Martinik'teki gıda fiyatları, Fransa'nın ana karasına kıyasla yüzde 40 daha fazla.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN