Herkesin bildiği bebek markasında şok iddia! O ürünleri kanser mi yapıyor? Yeniden iflas başvurusu yaptı

Herkesin bildiği bebek markasında şok iddia! O ürünleri kanser mi yapıyor? Yeniden iflas başvurusu yaptı

Herkes tarafından bilinen ünlü bebek markasında şok iddia! O ürünler kanser mi yapıyor? Yeniden iflas başvurusu yaptı...

Dünyanın önde gelen sağlık şirketlerinden Johnson & Johnson, bebek pudrası ve talk içeren diğer ürünlerle ilgili kanser iddiaları nedeniyle üçüncü kez iflas başvurusunda bulundu. Şirket, bu iddialar sonucunda açılan davalarla mücadele ederken, mağdurlara ödenmesi planlanan tazminat tutarının yaklaşık 10 milyar dolara ulaşabileceği belirtiliyor.

JOHNSON & JOHNSON BEBEK PUDRASI SATIŞINI DURDURUYOR

J&J Settles California Talc-Cancer Case in Middle of Jury Trial - Bloomberg

Johnson & Johnson, dünya genelinde bebek pudrası gibi talk ürünleriyle tanınan bir marka olmasına rağmen, bu ürünlerin asbest içerdiği ve kansere yol açtığı iddialarıyla uzun süredir gündemde. Şirket, karşı karşıya olduğu 62 binden fazla dava için büyük bir tazminat planı üzerinde çalışıyor. Yaşanan son gelişmelerde ise, Johnson & Johnson’a bağlı Red River Talc yan kuruluşu, Houston’daki bir federal mahkemeden iflas koruması talep etti.

Johnson & Johnson’ın bebek pudrası başta olmak üzere talk içeren ürünlerinin kansere yol açtığı yönündeki iddialar, şirkete karşı açılan davaların merkezinde yer alıyor. Davacılar, bu ürünlerin asbest içerdiğini ve bu nedenle kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu ileri sürüyor. Şirket, bu davaları sonuçlandırabilmek adına büyük bir tazminat ödemeye hazırlanırken, bebek pudrası satışlarını da durdurma kararı aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN