Ülkenin en büyük üreticilerindendi! İflası kesinleşti, satış gerçekleşti: Onlarca çalışanın ekmek kapısı kapandı

Ülkenin en büyük üreticilerindendi! İflası kesinleşti, satış gerçekleşti: Onlarca çalışanın ekmek kapısı kapandı

Almanya ekonomik krizle boğuşmaya devam ederken, ülkenin en büyük üreticilerinden olan o şirket de iflas bayraklarını çekti. Ağustos ayında iflası kesinleşen şirketin satışı da gerçekleşirken, onlarca çalışanın ekmek kapısı kapandı…

Artı49’un haberine göre; Bavyeralı tanınmış şömine ve soba üreticisi RAMFIRE Group, beklenmedik bir şekilde iflas başvurusunda bulundu. Bu durum, şirketin yaklaşık 30 çalışanını etkileyerek geleceklerini belirsiz hale getirdi.

İFLAS BAŞVURUSU VE SÜREÇ

Yukarı Pfalz bölgesinde faaliyet gösteren RAMFIRE Group, resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, "30 Ağustos 2024 tarihine kadar geçici iflas işlemlerinde bulunduk" ifadesine yer verdi. Şirket, 1 Eylül 2024 tarihinde yeni bir sahip tarafından satın alındı ve ticari faaliyetlerine yeni bir tüzel kişilik altında devam etmeye başladı. İflas yöneticisi Jochen Zaremba, bu sürecin doğruluğunu onayladı.

ÇALIŞANLARIN GELECEĞİ BELİRSİZ

2016 yılında kurulan RAMFIRE Group, kendi açıklamasına göre “Almanya'daki en büyük soba üreticilerinden” biri konumundaydı. Neumarkt merkezinin yanı sıra Bayreuth ve Heinersreuth’ta tesisler ile Jena ve Münih’te satış ofisleri işletiyordu. Şu anda yaklaşık 30 çalışan, iflas sürecinin yarattığı belirsizlikten etkilenmiş durumda.

ramfire-group-iflas-1.jpg

İflas yöneticisi Jochen Zaremba, Bavyera’nın Yukarı Pfalz bölgesindeki Neumarkt merkez ofisinin bir yıl önce “artık operasyonel olarak iyi çalışmadığını” açıkladı. Zaremba’ya göre, RAMFIRE Kamine’nin Yukarı Franconia’daki lokasyonları sadece bir yıl önce satın alınmıştı ve o dönemde iyi gidiyorlardı.

Yeni sahip tarafından, RAMFIRE Group’un hangi siparişlerinin devam ettirileceği henüz inceleniyor. Müşterilerin siparişleri hakkında bilgi almak için şirketin iletişim kanallarını takip etmeleri öneriliyor.

RAMFIRE Group'un iflası, Almanya genelinde soba ve şömine sektörü için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu durum, sektördeki diğer oyuncular için de yeni fırsatlar veya zorluklar yaratabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN