50 yıllık gazete, yazılı basına veda etti: Artık sadece web sitesinden yayın yapacak! Ekonomik krize yenildiler

50 yıllık gazete, yazılı basına veda etti: Artık sadece web sitesinden yayın yapacak! Ekonomik krize yenildiler

Yerel medyanın köklü basın kuruluşlarından biri daha basılı mecra faaliyetlerini sonlandırdı. Bünyesindeki televizyon ve radyo da olan medya grubu, bir süre sadece internet sitesinden faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı. İşte detaylar...

Bursa'nın medya dünyasında önemli yer edinen Medya S Grubu, basılı yayınlarını sona erdirdiğini ve televizyon ile radyo yayınlarına ara verdiğini açıkladı.

Medya S Grubu'nun bünyesinde Bursa Hakimiyet Gazetesi, AS TV ve Radyo S bulunuyordu. Grubun yayıncılık faaliyetlerini yalnızca bursahakimiyet.com.tr internet sitesinden dijital olarak sürdüreceği duyuruldu.

TV VE RADYO YAYINLARININ YENİDEN BAŞLATILMASI PLANLANIYOR

Yenicag'da yer alan habere göre, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in çalışanlarına yayın durdurma kararını tebliğ ettiği ve çalışanların tüm haklarının ödeneceği belirtildi. Medya S Grubu, televizyon ve radyo yayınlarını ise ilerleyen dönemde yeniden başlatmayı planlıyor.

"BURSA BASIN TARİHİNE GEÇECEK ÖNEMLİ BİR GÜN YAŞIYORUZ"

Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin, Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 52. yıl dönümü olan 11 Eylül 1974 tarihinde, AS TV'nin de 1995 yılında yayın yaşamına başladığını vurgulayan Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı, "Bursa basının okulu olan, yüzlerce gazeteciyi Bursa basınına kazandıran, binlerce meslektaşımızın da anılarının yaşadığı Medya S, Bursa için çok önemli bir değerdir. Bu değerin sadece internette yayınlarını sürdürecek olması, hepimizin yüreklerini acıtmıştır" ifadelerini kullandı.

Sürecin takipçisi olduğunu ve Medya S çalışanlarına özlük haklarının verileceğinin açıklanmasının Bursalı gazetecilerin yürek burukluğunu gidermediğini belirten Nuri Kolaylı, "Bursa basın tarihine geçecek önemli bir gün yaşıyoruz. Çok üzgünüz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN