Asgari ücret ve emekliye beklenen zam gelmeyecek! Atilla Yeşilada kötü haberi verdi

Asgari ücret ve emekliye beklenen zam gelmeyecek! Atilla Yeşilada kötü haberi verdi

Asgari ücretli çalışanlar ve emeklilere kötü haber! Beklenen zam gelmeyecek! Ekonomist Atilla Yeşilada, üzücü haberi böyle duyurdu...

31 Mart seçimlerinden sonra dolar/TL paritesinde gözlenen stabil durum, Türkiye’ye artan yabancı yatırımcı ilgisiyle Borsa İstanbul’da hızlı bir yükselişe neden olmuştu. Ancak son günlerdeki ekonomik gelişmeler bu olumlu tablonun değişebileceğine işaret ediyor. Ekonomist Atilla Yeşilada, bu süreçte önemli değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye ekonomisinin yabancı yatırımcılara cazip fırsatlar sunduğunu söylemişti. Fakat son dönemde yaşanan değişimlerle birlikte, Yeşilada da tahminlerinde revizyona gitme gereği duydu.

BORSA İSTANBUL’DA DÜŞÜŞ SİNYALLERİ

9 Ağustos 2024'te Borsa İstanbul'da en çok kazandıran ve kaybettiren endeksler - Dünya ve Türkiye Gündemini Anında Takip Edin | Haber Portalı - aslinda.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi yönetiminin para politikalarına vurgu yapan Yeşilada, özellikle büyük ölçekli şirketlere uygulanan vergi düzenlemelerinin Borsa İstanbul üzerinde negatif bir etki yaratabileceğini belirtti. Bu tür politikaların, şirketlerin kâr marjlarını düşürebileceğini ifade eden Yeşilada, "Mevcut durumda kötü haberlerle dolu bir tablodayız" dedi.

Uzman ekonomist, Türkiye’deki mevcut ekonomik koşulları değerlendirirken, şirketlerin mali tablolarında olumsuz etkiler görüleceğine dikkat çekti. "Borsada işlem gören şirketlerin hemen hepsi ekstra vergi ödeyecek. Bu da kazançları olumsuz yönde etkileyecek. Dolayısıyla borsa şu anda kötü haberlerle dolu ve bir düzeltme gelebilir" ifadelerini kullandı.

ABD VE KÜRESEL PİYASALAR: ALTIN ÖNE ÇIKIYOR

Gold rises as investors optimistic about interest rate cuts - DB Investing

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi kararı, küresel piyasalarda dikkat çekici bir altına yönelme eğilimi yaratıyor. Bu durum, gelişmekte olan ülkelerdeki yatırım fırsatlarını da yeniden şekillendirebilir. Yeşilada, altına olan talebin artmaya devam edeceğini ve uzun vadede altın fiyatlarının yükseleceğini öngördü.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ ZAMLARI SINIRLI KALACAK

Bankalar Maaşlara Haciz Koyabilir mi? - Kılıç Hukuk ve Danışmanlık Bürosu

Yeşilada, Türkiye’de uygulanan sıkı para politikalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ve bu politikaların, çalışanlar ile emeklilerin maaş artışlarında sınırlı bir etkisi olacağını ifade etti. 2024 yılı boyunca faiz indirimi beklenmediğini dile getiren Yeşilada, mali politikalar nedeniyle çalışan kesim büyük zorluklarla karşılaşacağını ve yılbaşında yapılması beklenen zamların oldukça sınırlı kalacağını söyledi.

Ekonomist, 2024’te seçim olmaması nedeniyle Şimşek’in ekonomi politikalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da destekleneceğini hatırlatarak, bu sürecin özellikle dar ve orta gelirli vatandaşlar için zorlu geçeceğini belirtti.

DOLAR/TL PARİTESİNDE ARTIŞ BEKLENTİSİ

Dolar fiyatlarında son durum

Dolar endeksindeki olası düşüşe rağmen, Türkiye özelinde dolar/TL paritesinde artış öngördüğünü belirten Yeşilada, "Gelişmiş ülkelerde dolar açısından yatay hatta negatif bir seyir bile izlenebilir. Elbette bu durum Türkiye için geçerli olmayacaktır. Dolar/TL paritesi artacak ancak yatırımını dövizde tutanlara beklediğini vermeyecek" şeklinde uyardı.

BORSA VE YATIRIMLARDA TEMKİNLİ OLUNMALI

Son olarak, borsadaki yatırımcılar için uyarılarda bulunan Yeşilada, borsada işlem gören pek çok şirketin artan vergi yükü nedeniyle zarar edebileceğini ve bu durumun genel piyasa performansını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN