İsrail Gazze'de okul vurdu: Çok sayıda çocuk hayatını kaybetti

İsrail Gazze'de okul vurdu: Çok sayıda çocuk hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. İsrail'in Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okulu bombalaması sonucu ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu 21 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken İsrail, Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okulu bombaladı.

İlk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu 21 kişi hayatını kaybetti.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, saldırı sonucu 21 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 30 Filistinlinin de yaralandığı aktarıldı. Ölenler arasında 13 çocuk, 6 kadın olduğu aktarıldı.

Korkunç katliamun soykırım suçu teşkil ettiği belirtilirken, İsrail’in bombaladığı barınma merkezlerinin sayısının 181’e ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu korkunç katliamı gerçekleştiren İsrail işgalini ve sivillere, çocuklara, kadınlara yönelik devam eden katliamları kınıyor, tüm dünya ülkelerini yerinden edilenlere ve sivillere karşı devam eden bu suçları kınamaya çağırıyoruz. Gazze Şeridi’nde soykırım suçunun devam etmesinden ve sivillere yönelik bu katliamların sürdürülmesinden İsrail işgalini ve ABD yönetimini sorumlu tutuyoruz. Uluslararası toplumu ve tüm uluslararası kuruluşları, Gazze Şeridi’nde soykırım suçunun ve akan kanın durdurulması için işgale baskı yapmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN