Ormanda mantar toplarken buldu, görenler inanamadı! Tam 8.2 kilo ağırlığında... Böylesini ilk kez gördüler

Ormanda mantar toplarken buldu, görenler inanamadı! Tam 8.2 kilo ağırlığında... Böylesini ilk kez gördüler

Ormanda mantar toplardan bulduğu şeyi görenler gözlerine inanamadı! Ağırlığı tam 8,2 kilo!gram! Böylesini ilk kez gördüler...

Antalya'nın Akseki ilçesinde Serik Çiftçi Malları Koruma Başkanı Beyazıt Işık, dağlık arazide mantar toplarken tam 8 kilo 200 gram ağırlığında devasa bir mantar buldu. Işık, Göktepe Yaylası'nda karşılaştığı bu dev mantarın türünü araştırdığını ve bunun “diken mantarı” olduğunu öğrendiğini belirtti.

"İLK DEFA BU KADAR BÜYÜK BİR MANTAR GÖRDÜM"

mantar.webp

Beyazıt Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, mantarı bulduktan sonra Serik’e getirdiğini söyledi. Mantarın türünü öğrenmek için yaptığı araştırmalar sonucunda, İç Anadolu Bölgesi’nde yağışların ardından kırsal alanlarda, dikenlerin yanında yetişen yenilebilir bir mantar türü olduğunu keşfetti. Işık, "Mantarın türü hakkında araştırma yaptım, 'diken' mantarı olduğunu öğrendim. İç Anadolu Bölgesi'nde, ilkbahar ve sonbaharda yağışların ardından kırsal alanlarda dikenlerin yanında yetişiyormuş. Yenilebilir bir tür. Büyüklüğü hepimizi şaşırttı. Tarttık 8 kilo 200 gram geldi. Mantarı bulduğum bölgedeki kişilere sordum, onlar da ilk defa bu kadar büyüklükte mantar gördüklerini söylediler" ifadelerini kullandı.

Işık, dev mantarı ailesiyle birlikte tüketeceğini belirterek, mantarı bulduğu bölgede yaşayan kişilerin de ilk defa böyle büyük bir mantarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN