Kabus geri döndü! Grip diye hastaneye koşanların testleri pozitif çıkıyor: Okulların açılmasıyla patladı

Kabus geri döndü! Grip diye hastaneye koşanların testleri pozitif çıkıyor: Okulların açılmasıyla patladı

Okulların açılmasıyla birlikte kendini gösterdi! Kabus geri döndü: Grip diye hastaneye koşanların testleri pozitif çıkıyor...

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergin Çiftçi, son dönemde çocuklarda Kovit-19 vakalarının hızla arttığını belirtti. Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte çocuk hastanelerine başvuruların yükseldiğini vurgulayan Prof. Dr. Çiftçi, "Ailelerimizin birçoğu çocuğunu gribal şikayetlerinin olduğunu düşünerek getiriyor. Ama test yaptığımızda yüzde 60 kadarında Kovit-19 vakası olduğunu görüyoruz" açıklamasında bulundu.

SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARINDA ARTIŞ

Solunum yolları hastalıklarında bulaş hızı yükseldi - Balıkesir Haberleri

Prof. Dr. Çiftçi, son bir ayda çocukların solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastane başvurularında ciddi bir artış yaşandığını ifade ederek, bu başvurularda yapılan testlerin büyük bir kısmının Kovit-19 pozitif çıktığını kaydetti. "Kovit-19 nedeniyle şu an altta yatan hastalığı olan çocuklarda genel durumda bozulma, zatürre dediğimiz klinik tablolar görüyoruz. Bu nedenle hastaneye yatan hastalarımız bulunuyor; ama ağır hastalık tablosunu gördüğümüzü de söyleyemeyiz. Ancak şu an Kovit-19 nedeniyle yatan çocuklar var. Geçtiğimiz aylara göre bunun daha arttığını söyleyebiliriz. Önemli oranda bir artıştan söz edebiliriz. Şu an test yaptığımız hastaların yüzde 60-70 kadarını pozitif buluyoruz maalesef. Tabii burada test yaptığımız dönemin özellikleri nedeniyle de bunu görüyoruz. Çünkü Kovit-19 çok kolay bulaşıyor. Bu nedenle yoğunlukta. Bizim de servisimizde şu anda Kovit-19 nedeniyle yatmakta olan hastalar bulunuyor. En son dün 1 hastamız yattı, pozitif çıktı. Ama altta yatan hastalığı bulunan bir hasta, nörolojik bir sorunu var ve zatürre tablosu nedeniyle yatırıldı" diyen Prof. Dr. Çiftçi, Kovit-19’un yayılma hızının yüksek olmasından dolayı vakaların bu denli arttığını belirtti.

KOVİT-19 ÇOCUKLARDA HANGİ SORUNLARI YOL AÇIYOR?

Uzmanlardan ailelere mevsimsel grip uyarısı! Soğuk hava çocuklarda influenza ve RSV vakalarını artırıyor - Sağlık Haberleri

Altta yatan sağlık sorunu bulunan çocuklarda Kovit-19'un etkisinin daha ağır seyrettiğini belirten Prof. Dr. Çiftçi, bu çocukların hastaneye yatırılmak zorunda kaldığını söyledi. "Ülkemizde koronavirüs konusunda çok büyük bir deneyim oluştu. Bunun artık solunum yoluyla bulaştığını biliyoruz. Bundan dolayı hepimizin de artık iyi bildiği o korunma yöntemleri halen geçerli. Yani hasta olanlarla aramızda bir miktar mesafe bulundurmak, ellerimizi çok iyi yıkamak ve şu dönemde risk olan yerlerde özellikle kalabalık yaşanan yerlerde maske takmak çok önemli" diyen Çiftçi, şu an servislerinde Kovit-19 nedeniyle yatan çocuk hastaların bulunduğunu aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN