Kapuskaya burun kıvıranlar tabak tabak yiyecek! Ekşili kıymalı kapuska tarifi: Evin en çok pişen yemeği olacak

Kapuskaya burun kıvıranlar tabak tabak yiyecek! Ekşili kıymalı kapuska tarifi: Evin en çok pişen yemeği olacak

Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez sebzesi lahananın başrolde olduğu bir lezzet, ekşili kıymalı kapuska. Sıcacık bir kase kapuska, soğuk günlerde hem içimizi ısıtır hem de zengin besin değeriyle sağlığımızı korur. İşte Türk mutfağının bu klasik yemeğini kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz tarifi...

Türk mutfağının en kadim yemeklerinden biri olan kapuska, kış sofralarının vazgeçilmezlerinden. Lahananın besleyici özelliğiyle birleşen bu tarif, hem doyurucu hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Ancak bu sefer klasik kapuska tarifine farklı bir dokunuş katıyoruz: Ekşili kıymalı kapuska. Bu zengin ve doyurucu yemek, ekşi tadıyla damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak.

MALZEMELER

1 adet beyaz lahana

2 yemek kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

2 adet limon

2 adet kuru soğan

1/2 çay bardağı zeytinyağı

400 gram dana kıyma

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı sumak

1 tutam tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1/2 çay bardağı nar ekşisi

3 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı pirinç

Servis için:

1 kase yoğurt

1/4 demet maydanoz

shutterstock-522526783.webp

YAPILIŞI

  • Lahananın sert yerlerini kesip ayırın ve ardından kalın şeritler halinde doğrayın. lahanaları geniş bir tepsiye alıp üstlerine tuz, toz şeker ve limon suyu ekleyip yumuşayana kadar 6-7 dakika yoğurun. Lahanaları fazla sularını salması için kenarda bekletin.

  • Büyük ve geniş bir tencereyi yüksek ateşte ısıtın. İçine zeytinyağı ve kalın piyaz doğranmış soğanları koyup hafifçe tuzlayıp, renk alıp yumuşayana kadar kavurun. Ardından tencereye kıymayı ekleyin ve sadece tabanda yağ görene kadar kavurmaya devam edin.

  • Tencereye sırasıyla bütün baharatları, salçaları ve nar ekşini de koyup 2-3 dakika daha kavurun. Tencerenin altını kısık konuma getirin, lahanaları avucunuzda sıkıp tencereye alın. Tenceredeki harç ve lahanaları birbiriyle harmanlayıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika pişirin.

  • Lahanalar da ısınınca yemeğe tereyağı ekleyip karıştırın ve ardından fırın tepsisine aktarın. Pirinçleri yıkayıp yemeğin tüm yüzeyine serpin ve hafifçe alta doğru gitmeleri için karıştırın.

  • Yemeği önceden ısıtılmış 200 derecelik sıcak fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Ardından fırını kapatın ve 20 dakika da demlenmesi için bekleyin.

  • Kapuska servis ettikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpip yanında yoğurtla da servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN