İstanbul'daki işini bıraktı! 150 kişilik mahalleye taşınarak yetiştiriciliğe başladı: 1,5 ton rekolte be

İstanbul'daki işini bıraktı! 150 kişilik mahalleye taşınarak yetiştiriciliğe başladı: 1,5 ton rekolte be

Pılını pırtını topladı, İstanbul'daki işini bıraktı! 150 kişilik mahalleye taşınarak o meyvenin yetiştiriciliğine başladı: 1,5 ton rekolte bekliyor...

Yaklaşık 10 yıl boyunca İstanbul’da tekstil sektöründe çalışan Serkan Pamukçu, şehir hayatının getirdiği stres ve olumsuzluklardan bunalarak, 2021 yılında Tekirdağ’ın sakin Uçmakdere Mahallesi’ne yerleşme kararı aldı. 150 nüfuslu bu küçük mahallede yeni bir başlangıç yapan Pamukçu, doğayla iç içe bir yaşam kurarak organik üretime yöneldi.

10 YILLIK İŞİNİ BIRAKTI

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aronya yetiştiriciliği hakkında bilgi alan Pamukçu, 2,5 dekarlık arazisinde aronya üretmeye başladı. Organik tarıma büyük bir ilgi duyan Pamukçu, bu sürecin kendisine huzur verdiğini ve üretici olmanın ne kadar değerli bir duygu olduğunu dile getirdi.

Pamukçu, şehir hayatının zorluklarından kaçmanın ailesi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu belirterek, "İstanbul'da 10 yıl yaşadım. Ev tekstili işiyle uğraştım. Pandemiyle beraber hayatın geçici olduğunu ve büyük şehir stresinin çekilmemesi gerektiğine karar verdim" diye konuştu.

İLAÇSIZ ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRİYOR

Aronya meyvesinin sağlığa olan faydalarını öğrenen Pamukçu, bu besleyici meyvenin üretimine başlama kararı aldı. Kimyasal ilaç kullanmadan, tamamen doğal yöntemlerle yetiştirdiği aronya bitkileri için organik sertifika sürecine girdiğini vurgulayan Pamukçu, "Bitkiyi yetiştirirken, tamamen ilaçsız yetiştirmeye çalışıyoruz. Organik sertifikası için geçiş sürecindeyiz. İnsanların bünyesine sağlıklı gıda girsin diye uğraşıyoruz. Şehirde yaşarken şunu fark ettik, insanlar çok sağlıksız besleniyor. Ben ve ailem de buna dahil. Ama insanların sağlıklı şeyler yemesi lazım" ifadelerini kullandı.

Pamukçu, özellikle şehir yaşamında sağlıksız beslenmenin yaygınlaştığını belirterek, aronya meyvesinin sağlıklı beslenmede önemli bir rol oynadığını aktardı. "Bu tükettiği sağlıksız gıdaların dışarıya atılması için aronyanın çok önemli olduğunu belirledik. Bu yüzden bunun tarımına başladık" dedi.

1,5 TON REKOLTE BEKLİYOR

Bu yıl bahçesinden 1,5 ton aronya hasadı bekleyen Pamukçu, ürettiği aronya meyvelerini internet üzerinden satışa sunarak daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyor. Doğal ve sağlıklı ürünlere olan talebin arttığını vurgulayan Pamukçu, gelecekte daha fazla insanın organik tarıma yönelmesinin önemini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN