Rahat bir uyku için lazım olan tek besin meğer bu meyveymiş! 10 dakika suda kaynatıp için, bebekler gibi uyutuyor

Rahat bir uyku için lazım olan tek besin meğer bu meyveymiş! 10 dakika suda kaynatıp için, bebekler gibi uyutuyor

Lif oranı oldukça yüksek olan muz, kokusu ve tadıyla en sevilen meyvelerin başında geliyor. Muzla hazırlayacağınız kür ile daha rahat bir uyku çekebilirsiniz. İşte, muz kürünün uyumaya faydaları...

Önemli vitamin kaynaklarından olan birçok meyve, kabuğundan çekirdeğine kadar çok faydalı. Potasyum ve magnezyum kaynağı olan muzun suyunu uyumadan önce içerseniz daha kaliteli uyumanız mümkün. Uykuya dalmakta, derin uykuya geçmekte zorlanıyorsanız bir de yatmadan önce muz suyu içmeyi denemelisiniz. Bir bardak muzlu su içmek yeterli olur.

MUZ KÜRÜ NE İŞE YARIYOR?

Gercekgundem'de yer alan habere göre, muzu kaynattıktan sonra içindeki magnezyum ve potasyum açığa çıkıyor. Bu da kaliteli bir uyku çekmenizi sağlıyor. İkinci bir olumlu etkisi ise kan basıncını düzene sokması.

MUZ KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

Muz kürü için malzemeler sadece bir adet muz ve yeteri kadar su.

Bir adet muzun uç kısımlarını kesip bir tencereye koyun üzerine de yeteri kadar su koyun ve yaklaşık 10 dakika kaynatın.

Ardından ocağı kapatıp biraz demlenmesini bekleyerek süzün. Bir bardağa doldurduğunuz bu muz suyunu afiyetle içip kolayca uykuya dalmayı bekleyebilirsiniz. İsterseniz, bu suyun içine tarçın da ekleyebilirsiniz.

Haşladığınız muzu ise kabuklarını soyup tüketebilirsiniz. Kabuklarını soyduğunuz muza tarçın veya aromalı başka besinler de katıp tüketmenizi önerebiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN