Günlük yevmiye 666 TL ama kimse çalışmıyor! Ücreti duyan kaçıyor: 750 TL de verseler kimse yanaşmıyor

Günlük yevmiye 666 TL ama kimse çalışmıyor! Ücreti duyan kaçıyor: 750 TL de verseler kimse yanaşmıyor

Antalya’daki domates serasında günlük yevmiye 666 TL ama kimse çalışmıyor. Ücreti duyan burun kıvırırken, yevmiyeler 750 TL’ye de çıksa yine de kimse yanaşmıyor…

Antalya’da 10 yıl içinde 20 bin olan üye sayısının 40 bine ulaştığını söyleyen Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, tarımda yaşadıkları işçi sorununa değinerek, “Kendi çocuklarımızı tarıma kazandırmamız gerekir. Bu olmadan nereye kadar gideriz? Yevmiye fiyatları 666 TL oldu. Buna rağmen işçi bulmakta zorlanıyoruz, çalışmak istemiyorlar. İşini yaptırmak için 750 TL dahi verenler var” dedi.

gunluk-666-tl-yevmiyeye-eleman-yok-1.jpg

Yaz aylarında turizmi canlı tutan Antalya, kış aylarında da örtü altı üretimin başkenti görevi görüyor. Almanya, Rusya, Ukrayna ve Romanya gibi 135 ülkeye yaş sebze yollayan Antalya’da kentin ihracat potansiyelinde tarım lokomotif sektör olarak görev görüyor. Örtü altı üretimde lider Antalya, yaş sebze ile meyve tüketiminde de yalnızca ülkemizin değil dünyanın da ihtiyacını karşılıyor.

Örtü altı üretimde domates, fasulye, biber, mantar, patlıcan ve salatalık gibi ürünlerin %50’sinden fazlasının üretildiği Antalya’da ise diğer bölgelerde olduğu gibi işçi sorunu baş gösteriyor. Hibe destekleri ile sera kurulumları artış gösterirken, seralarda çalışacak işçi bulmak ise imkansız hale geldi.

gunluk-666-tl-yevmiyeye-eleman-yok-2.jpg

“KENDİ ÇOCUKLARIMIZI TARIMA KAZANDIRMALIYIZ”

Tarımda yaşadıkları iş gücü sorununa değinen Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, “En büyük istihdam tarımda bulunuyor. Turizmin ve tarımın başkenti Antalya’dır. Tarımı yabancı uyruklu kişilerle devam ettiriyoruz. Kendi çocuklarımızı tarıma kazandırmamız gerekir. Bu olmadan nereye kadar gideriz? Yevmiye fiyatları 666 TL oldu. Buna rağmen işçi bulmakta zorlanıyoruz, çalışmak istemiyorlar. İşini yaptırmak için 750 TL dahi verenler var” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN