Görme engelli çiftçi bağlama çalıyor, koyunları eşlik ediyor

Çankırı'nın Kahyalı köyünde yaşayan görme engelli çiftçi Doğan Yurt, yeteneğiyle dikkat çekiyor. Yüzde yüz görme engeline rağmen bağlama çalarken, onun bağlama sesine koyunları da ona eşlik ediyor. Ankara'da aldığı koro eğitimi anısını koyunlarıyla yaşatan Yurt, 'Ben çaldım onlar söyledi' diyerek ortaya renkli görüntüler çıkardı.

Çankırı'da yaşayan çiftçi Doğan Yurt, görme engelli olmasına rağmen müzik tutkusunu köyündeki koyunlarıyla yaşatıyor.

Koyunlarıyla birlikte müzik yapmanın keyfini süren Yurt, hayvanlarıyla vakit geçirmek için farklı bir yöntem bulduğunu belirtti.

yeni-proje-1-001.jpg

Türk halk müziğine olan ilgisiyle, çeşitli korolarda yer aldığını dile getiren Yurt, koyunların kuzulama dönemine denk gelen bu aktiviteyi şu sözlerle anlattı:

"Ben çaldım, onlar söyledi. 'Aman mor koyun me'ler gelir' dediğimde, 'me' sesini çıkardığımda koyunların da bana cevap verdiğini hissettim. Ortaya çok renkli ve iç açıcı bir manzara çıktı"

Yurt'un koyunlarıyla müzik ziyafeti, köyde hem komşuları hem de ziyaretçileri tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN