Ordulular fındığa ek olsun diye dikti, fiyatı yüz güldürdü! Bu meyvenin kilosu fındıktan bile pahalıya satılıyor

Ordulular fındığa ek olsun diye dikti, fiyatı yüz güldürdü! Bu meyvenin kilosu fındıktan bile pahalıya satılıyor

Fındık eken Ordulular, ek gelir olsun diye şimdi o ürünün de üretimine başladı. Kilosu fındıktan bile pahalıya satılan ürün üreticinin yüzünü epey güldürüyor…

Son yıllarda yaban mersinin tarımdaki önemi epey artarken, Ordulu üreticilerin de bu meyveye olan ilgisi artmış durumda. Fındığın yanında ek gelir kaynağı arayan üreticiler, tercihlerini yaban mersininden yana kullanarak gelirlerini artırmayı amaçlıyor.

Altınordu, Gülyalı, Gürgentepe, Kabadüz, Kumru, Perşembe, Ulubey, Fatsa ve Ünye’de oldukça fazla ilgi gören yaban mersini, bölge halkı tarafından da seviliyor. Temmuz ayında başlayan yaban mersini hasadı Eylül’e kadar sürüyor.

orduda-yaban-mersini-hasadi-1.jpg

HEM EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR HEM ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR

Ordulu üreticiler, bölgeye yeni kazandırılan bu tarım ürünüyle hem bölgenin ekonomisine katkıda bulunmayı hem de tarımsal çeşitliliği artırmayı hedefliyor. Hasat süresince üreticiler, yaban mersini tarlalarında yoğun mesai harcıyor.

orduda-yaban-mersini-hasadi-2.jpg

Fındığa göre kilosu daha pahalı olan yaban mersini sağladığı ek gelirle çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Öyle ki fındığın kilosu 150-300 TL’den satılırken, yaban mersinin kilosu yaklaşık 300-350 TL’den satışa çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN