Makam aracıyla kaçırıyordu: İnsan kaçakçısı tuğgeneral tutuklandı

Makam aracıyla kaçırıyordu: İnsan kaçakçısı tuğgeneral tutuklandı

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla geçtiğimiz gün gözaltına alınanTuğgeneral Bilal Çokay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çokay MSB tarafından emekliliğe sevk edilmişti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay, Ankara'da gözaltına alınmasının ardından Urfa'nın Akçakale ilçesine götürüldü ve burada mahkeme tarafından tutuklandı.

Şanlıurfa Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara'da gözaltına alınan Bilal Çokay, soruşturmanın yürütüldüğü Akçakale'ye getirildi. Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Çokay, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

akca.jpg

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI

MSB, Tuğgeneral Çokay’ın makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddialarını doğrulayarak olay hakkında inceleme başlattığını duyurdu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Suriye’de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Savcılığa bildirilmiş olup, olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarak yürütülmektedir. Olaya karışan kişiler tutuklanmış, sözleşmeli personelin sözleşmeleri feshedilmiş ve diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir."

ADLİ VE İDARİ SÜREÇ

Tuğamiral Aktürk, bugünkü basın bilgilendirme toplantısında şunları söyledi:

"Gizli olarak yürütülen hazırlık soruşturması sonucunda elde edilen bilgiler kapsamında Akçakale Savcımız tarafından gözaltı kararı verildi. Konuyla ilgili idari ve adli süreç birbiriyle bağlantılı şekilde yürüyor. Adli süreçteki gelişmelere göre idari süreçler de işletilmeye devam edecektir. TSK’da disipline ve kanunlara aykırı hareket eden kim olursa olsun rütbesine bakılmaksızın gereken yapılır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN