Bu yaprağın başka yerde benzeri yok! Ekene çil çil para yağdırıyor: Yurt dışına gidiyor 2 milyar getiriyor

Bu yaprağın başka yerde benzeri yok! Ekene çil çil para yağdırıyor: Yurt dışına gidiyor 2 milyar getiriyor

Tokat Erbaa’da üretilen bu yaprağın başka yerde benzeri yok. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan yaprak, yurt dışına satılarak 2 milyar TL’lik gelir sağlıyor…

Erbaa’da 21 bin dekarda üretimi yapılan coğrafi tescilli Erbaa narince bağ yaprağı mutfakların vazgeçilmezi oluyor. Kendine özgü aroması, ince ve narin yapısıyla dikkat çeken yaprak, Türk mutfağının eşsiz lezzeti zeytinyağlı sarma, baklalı dolma gibi ürünlerin ana malzemesi oluyor.

tokat-erbaa-narince-bag-yapragi-1.jpg

15 BİN REKOLTEDE 2 MİLYAR LİRALIK GELİR SAĞLAYACAK

Yurt içi ile Avrupa başta olacak şekilde çeşitli ülkelere gönderilen üzüm yaprağında bu yıl 15 bin ton rekolte beklentisi var. Bu beklenti gerçekleştiği taktirde asma yaprağının ilçe ekonomisine 2 milyar liralık girdi sağlaması söz konusu.

tokat-erbaa-narince-bag-yapragi-2.jpg

“DÜNYANIN HER YERİNDE ERBAA YAPRAĞI TERCİH EDİLECEK”

Bağ yaprağının ilçe ekonomisi için çok önemli olduğunu söyleyen Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, "Bu sene ilk başta havalar kapalı ve yağmurlu geçti ama artık havaların da ısınmasıyla beraber üretimin daha iyi seviyeye geldiğini görüyoruz.

Yaklaşık 13-15 bin ton üretim bekleniyor. Bu da aşağı yukarı satılan rakamlara baktığımızda şehrimize 2 milyar liralık bir gelir olacağını düşünüyoruz. Bu da önemli bir miktar, önemli bir seviye.

tokat-erbaa-narince-bag-yapragi.jpg

O açıdan mutluyuz. Bizim 2017 yılından bu yana tescilli olan yaprağımızı dünyanın her yerine gönderiyoruz. İnşallah bu sezonda da çiftçilerimizin yüzü gülecek. Dünyanın her yerinde, ülkemizin her yerinde Erbaa yaprağı tercih edilecek" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN