Halıdaki inatçı lekeler can sıkmasın! Dökülen çay ve kahveler şıp demeden çıkıyor! İşte en basit temizleme yöntemi

Halıdaki inatçı lekeler can sıkmasın! Dökülen çay ve kahveler şıp demeden çıkıyor! İşte en basit temizleme yöntemi

Misafirleriniz halınızı çay ya da kahve lekesi yaptıysa hiç dert etmenize gerek yok. Herkes evden ayrıldıktan sonra yapacağınız işlem son derece basit bir şekilde lekeleri söküp atacak. İşte halı temizlemenin en basit yöntemi…

Sürekli üzerine bastığımız halılar evinde en kirlenen ürünleri olarak bilinmektedir. Özellikle çay ve kahve gibi lekeler halı üzerinde inatçı lekeleri beraberinde getirirken artık bu sorunu dert etmenize gerek kalmayacak. Halı üzerinde oluşan lekelerden kurtulmak için iki etkili yöntem bulunuyor. İşte halı temizlemenin en basit yöntemi…

HALI TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Halım hav, tüy çıkarıyor ne yapmalıyım?

1. Adım: Toz ve Kirin Temizlenmesi

Halının üzerindeki toz ve kirin temizlenmesi için ilk yapmanız gereken şey elektrikli süpürge kullanarak halının yüzeyindeki bütün pislikleri çekmek olmalıdır. Halının her iki tarafını da iyice süpürdüğünüzden emin olmanız gerekiyor.

2. Adım: Lekenin Temizlenmesi

Halınızda bulunan çay ve kahve gibi lekelere karşı uygulayabileceğiniz çok basit bir yöntem bulunmaktadır. Bir kağıt havlu veya temiz bir bez ile lekenin üzerine hafifçe bastırarak fazla sıvının emilmesini sağlayınız. Lekenin yayılmasını engellemek için de dairesel hareketlerle dikkatli bir şekilde silmeniz gerekiyor

Halıdaki lekeler nasıl çıkar? İşte formülü - Haber 7 KADIN

3. Adım: Temizlik Ürününün Kullanılması

Lekenin hala görünür olduğunu fark ettiğinizde özel halı temizleme ürünleri veya karbonat gibi evde bulunan malzemelerden yararlanabilirsiniz. Lekenin üzerine uygulayacağımız ürünü Biraz beklettikten sonra nemli bir bez ile siliniz.

Evde Halı Nasıl Yıkanır? - Trendyol Blog

4. Adım: Durulama ve Kurulama

Halının üzerindeki temizlik ürünlerini arındırmak için temiz su ile durulama işlemi yapmanız gerekiyor. Fazla suyu çekmek için bir havlu veya kağıt havlu kullanarak halının tamamen kurumasını sağlayıp havalandırınız.

ÇAY VE KAHVE LEKESİNE EN ETKİLİ 2 ÇÖZÜM

1. Karbonat ve Sirke Karışımı: Çay ve kahve gibi inatçı lekelerin üzerine döktüğünüz karbonat ve sirke karışımı ile leke sorununu tamamen geride bırakacaksınız. Birkaç saat beklettikten sonra nemli bir bez ile sildiğinizde halının da bembeyaz olduğunu göreceksiniz.

Halıdaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? - Ankara Keçiören Halı Yıkama

2. Limon Suyu: Limonlu su ile birlikte halı üzerindeki çay ve kahve lekelerini arındırabilirsiniz. Lekenin üzerine biraz limon suyu sıktıktan sonra bekletip ardından temiz bir bez yardımıyla silerek lekeyi çıkarınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN