Asgari ücrete bölgesel zam mı gelecek? SGK uzmanı açıkladı: Gelecek zam illere göre değişebilir

Asgari ücrete bölgesel zam mı gelecek? SGK uzmanı açıkladı: Gelecek zam illere göre değişebilir

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği temmuz zammına net cevap Bakan Işıkhan tarafından verildi. Ancak hemen ardından yeni bir öneri sunuldu. Asgari ücrete bölgesel zam mı gelecek? SGK uzmanı açıkladı...

Çalışanlar, Temmuz ayında asgari ücrete zam beklentisi içerisindeyken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, herhangi bir artış olmayacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından iş dünyası, asgari ücretin bölgesel olarak belirlenmesi önerisini gündeme getirdi.

BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

TİM Tekstil ve Ham Maddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, asgari ücretin bölgesel ve sektörel olarak hesaplanmasını teklif etti. Kileci, "İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde yaşam maliyeti çok daha yüksek. Bu nedenle asgari ücretin bölgesel olarak belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz," şeklinde konuştu.

UYGULAMA GELECEK Mİ?

SGK Uzmanı Serdar Aday, bölgesel asgari ücretin büyükşehirlerdeki kira ve yol masraflarının artması nedeniyle talep edildiğini belirterek "Bu uygulamanın şu an veya önümüzdeki yıl gerçekleşeceğini sanmıyorum," dedi. Aday, büyükşehirlerde yaşayanların kira giderlerinin Anadolu'daki küçük kasabalarda yaşayanlardan çok farklı olduğunu vurguladı. "Bir market zincirinin küçük bir ilçedeki çalışanıyla İstanbul Beşiktaş'taki mağaza çalışanının ücreti neredeyse aynı. Ancak yaşam maliyetleri arasında dağlar kadar fark var." dedi.

Aday, bölgesel asgari ücretin büyükşehirlere göçü artırabileceğini belirterek, "Bu durum, büyükşehirlerdeki işveren maliyetlerini artırarak enflasyonu körükleyebilir. Aynı evde birden fazla çalışan, daha yüksek ücret talepleriyle büyükşehirlere göç edebilir," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN