Kilosunu 300 liraya satıyor, dönüm başı 1 ton ürün alıyor! Sağlık sorunu için ektiği ürün zengin etti

Kilosunu 300 liraya satıyor, dönüm başı 1 ton ürün alıyor! Sağlık sorunu için ektiği ürün zengin etti

Giresun’da yaşayan Refik Aslan, yaşadığı sağlık sorununa çözüm ararken tanıştığı meyveyi ekmeye başladı. Kısa sürede kendine yeni bir gelir kaynağı bulan Aslan, dönüm başı 1 ton ürün alıyor…

Giresun’da sağlık sorunu için çözüm ararken tavsiye üzerine tedavisi için mavi yemiş yetiştirmeye başlayan Refik Aslan, şimdilerde bu meyveyi yeni gelir kaynağı yaptı. Halk arasında mavi yemiş denilen yaban mersini yetiştiren elektrik mühendisi Aslan, bir dönüm araziden yaklaşık bir ton ürün aldığını ev kilosunu da 250-300 TL’ye sattığını söyledi.

BAŞTA GARİPSEDİLER ŞİMDİ TAKDİR EDİYORLAR

Giresun Bulancak’ta yaşayan Refik Aslan, fındık bahçesinin yerine yıllar önce yaban mersini olarak da bilinen mavi yemişi dikmeye başladı. Mavi yemişi ilk diktiğinde herkesin garip karşıladığını söyleyen Aslan, şimdi ise kendisini takdir ettiklerini belirtti. Aslan, hasat ettiği mavi yemiş meyvelerini altın gibi tartarak sattığını da aktardı.

giresunda-mavi-yemis-1.jpg

Sağlık sorunlarından dolayı mavi yemiş yetiştirme kararı aldığını belirten Aslan, Yaşadığım sağlık sorununa çözüm ararken mavi yemiş meyvesini ve faydalarını keşfettim. Uzun bir araştırma serüveninin sonunda, doğup büyüdüğüm şehir olan Giresun'un Bulancak ilçesinde mavi yemiş meyvesini yetiştirmeye karar verdim. İlk önce bazı insanlar yetişmeyeceğini söyleseler de yetiştirmeyi başardım ve buralara uyumlu bir bitki olduğunu gördüm. İlk başta kendi sağlık sorunlarım için kullanıyordum sonra başkalarına faydası olsun istedim. En sonunda bir baktım ki ciddi anlamda bir geçim kaynağına dönüştü" ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYDEN ÖNCE SAĞLIK MEYVESİ”

Mavi yemişin faydalarına da değinen Aslan, "Mavi yemiş her şeyden önce sağlık meyvesidir. Çok lezzetli bir meyve ve süper meyve olarak tanımlanıyor. İçeriğindeki bileşikler kardiyovasküler sistem için çok yararlı. Bu nedenle kalp hastalıklarına ve tansiyona iyi geliyor. Şeker hastalığına, retina yırtıklarına, pankreasa, hipertansiyon ve düz kaslara inanılmaz derecede iyi geliyor. Kısacası parkinsondan demansa eklem hastalıklarından, bağırsak hastalıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiğini bilimsel olarak da kanıtlanmış durumdadır" dedi.

giresunda-mavi-yemis-3.jpg

FINDIĞA ALTERNATİF DEĞİL YAN GELİR

Fındığa yan gelir olarak mavi yemişin önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Aslan şunları söyledi:

"Düz ve düze yakın arazilerde tarıma çok uygun olan mavi yemiş bitkisi, engebeli arazilerde emek yoğun olduğu için zor ancak, fındığa ciddi bir ek gelir. Fındık üreticileri dönüm başına 1 tona yakın hasat alabilirler. Bugün kilosu ise 250 ila 300 lira arasında değişmektedir. Biz de altın tartar gibi tartarak gram hesabı satışını da yapabiliyoruz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN