Eğer Türk kahveniz böyleyse bir damla bile içmeyin! Bayat kahveyi bu yöntemle şıp diye anlayacaksınız

Eğer Türk kahveniz böyleyse bir damla bile içmeyin! Bayat kahveyi bu yöntemle şıp diye anlayacaksınız

Türk kültürü için oldukça önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi evlerden eksik olmayan bir parçadır. Özellikle de tam kıvamında, damakları şenlendiren şekilde yapıldığı zaman sohbetin bile tadını değiştirir. Lakin eğer kahveniz böyleyse sakın bir damla bile içmeyin. Kahvenizin bayat olup olmadığını tek bir yöntemle anlayabilirsiniz. İşte detaylar…

Sohbetlerin en iyi arkadaşı çoğu kişi için kahvedir. Hem dostluğu pekiştiren hem de sohbetlere daha zevkli bir hava katan türk kahvesi türk kültürü içinde oldukça önemli bir unsurdur. Türk kahvesinin en önemli yanlarından biri de taze çekilmiş olmasıdır. Keyif veren bir tat isteyenler her zaman taze Türk kahvesini tercih eder. Lakin günümüzde genellikle paketlenmiş şekilde satılan Türk kahvelerinin bayat olma riski kahve severleri korkutuyor. Peki, kahvenin bayat olup olmadığını nasıl anlarız? Sabah'ta yer alan habere göre, çok basit bir yöntemle Türk kahvenizin bayat olup olmadığını anlayabileceksiniz.

yeni-proje-11-002.jpg

KOKUSUNA DİKKAT EDİN

Bir Türk kahvesinin en belirgin özelliği kendine has yoğun ve taze kokusudur. Dolayısıyla kahve bayatladı takdirde bu kokuyu yavaş yavaş kaybeder. Eğer kahvenizin bayatlayan bayatlamayan anlamak istiyorsanız ilk olarak kokusuna bakabilirsiniz. Eğer ki her zamanki kahve kokusunu almıyor daha kötü bir koku alıyorsanız bu kahvenizin bayatladı anlamına geliyor.

yeni-proje-9-004.jpg

BAYAT TAT VERMEYE BAŞLAR

Türk kahvesi, şekerli de yapılsa sade de yapılsa kendine has herkesin anlayabileceği bir tada sahiptir. Kahve bayatlamayan başladığı takdirde kendine has bu tadını kaybeder. Kalitesindeki düşüşü bu sayede anlayabilirsiniz,

RENK DEĞİŞİMİ BAYATLIĞI BELLİ EDER

Herkesin bildiği üzere Türk kahvesini hoş bir rengi vardır. Taze kahve genellikle parlak ve canlı bir renge sahip olur. Bayat kahve ise tam aksine hem donuk hem yapışık hem de solgun bir renk tonuna sahiptir. Bu durum ise kahvenin zaman içerisinde oksit eklendiğini ve dolayısıyla da bozulduğunu gösterir.

yeni-proje-8-001.jpg

ÇEKİRDEKLERİN DURUMUNDAN ANLAŞILABİLİR

Eğer evinizde çekilmiş kahve yerine çekirdekli kahve bulunduruyor ve kendiniz çekiyorsanız bu çekirdeklerin taze olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Kahve çekirdekleri üzerinde gözle görünür lekeler ve yağ izleri varsa bu durum kahvenizin bozulduğunu gösterir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN