Banyonun giderinden bile kirli çıktı! Bu iki yer tehlike saçıyor: Yüzlerce virüsün yuvası

Banyonun giderinden bile kirli çıktı! Bu iki yer tehlike saçıyor: Yüzlerce virüsün yuvası

Ben de yüzlerce defa kullanılıyor 600'den fazla bakteri barındırıyor. Banyoda herkesin kullandığı 2 bölge adeta tehlike saçıyor. Yüzlerce virüs bulunuyor mikrobiyal tehlike olarak görülüyor. Bu alanı sürekli temizlemeyen bakterilerden korunamıyor.

Evin belki de en temiz yerlerinden biri olarak görülse de Uzmanlar herkese tek tek uyardı. Sık sık temizlenen o yer adeta virüs yuvası çıktı.Günde yüzlerce kez kullandığımız bu alandaki potansiyel tehlike ABD'deki Northeastern Üniversitesi bilim insanları tarafından ortaya konuldu. Banyodaki bu iki alan tehlikeli sınıfında yer alıyor.

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, banyolarımızda sıkça kullandığımız duş başlıkları ve diş fırçalarının 600'den fazla virüsle dolu olduğunu ortaya koydu. Bu virüslerin birçoğunun bilim dünyası tarafından daha önce keşfedilmediği belirtiliyor. Dr. Erica Hartmann'ın liderliğindeki bu çalışma, kişisel hijyenimizde göz ardı edilen bir gerçeği gözler önüne seriyor.

MİKROPLAR BU İKİ ALANI ÇOK SEVİYOR

Daily Mail'in haberine göre, bu çalışma, "Operation Pottymouth" adlı bir araştırma projesinin bir parçası. Araştırma kapsamında, ABD genelindeki farklı evlerden duş başlıkları ve diş fırçalarından örnekler toplandı ve bu örnekler DNA analizi için laboratuvara gönderildi.

Diş Fırçanızı Tuvalette Muhafaza Etmeyin! - Dent Suadiye

Dr. Hartmann, "Tespit ettiğimiz virüs sayısı gerçekten çılgınca. Mikroplar su bulunan ortamları tercih eder. Peki su nerede bulunur? Duş başlıklarımız ve diş fırçalarımızda!" diyerek araştırmanın çarpıcı bulgularına dikkat çekti.

YÜZLERCE VİRÜS BARINDIRIYOR

Analizler sonucunda, banyoların canlı mikrobiyomunda yüzlerce farklı virüs tespit edildi. Bu durum, çoğu insanın banyolarını düzenli olarak güçlü kimyasallarla temizlese de, mikroorganizmalardan tam olarak arınmanın mümkün olmadığını gösteriyor. Uzmanlar, banyo temizliği ve kişisel hijyen konularında daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Duş başlığında görünmeyen tehlike: Ciğerlere kadar inebiliyor! Duşun altına girmeden önce bunu mutlaka yapın - Sağlık Haberleri

POTANSİYEL TEHLİKE SINIFINDA YER ALIYOR

Duş başlıkları ve diş fırçaları, su ve nem içeren alanlar oldukları için bakterilerin ve virüslerin üremesi için elverişli ortamlar sunuyor. Bu nedenle, bu iki ürünün düzenli olarak dezenfekte edilmesi büyük önem taşıyor. Özellikle diş fırçalarının banyo ortamında mikroplara maruz kaldığını unutmamak gerekiyor.

Dr. Hartmann, "Hakkında çok az şey bildiğimiz ve daha önce hiç görmediğimiz pek çok virüs bulduk. Etrafımızda ne kadar çok biyoçeşitlilik olduğunu görmek şaşırtıcı," diyerek konunun önemine vurgu yaptı. Bu bulgular, banyolarımızda hijyenik bir ortam sağlamak için daha dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.

Banyoda Lavaboda Ellerini Yıkayan Birinin Görüntüsü Coronavirus Temiz Eller Için — Stok Foto © diy13@ya.ru #373142632

MUTLAKA DÜZENLİ TEMİZLENMELİ

Banyolarımız, sağlığımızı korumak için önemli bir alan olmakla birlikte, aynı zamanda mikrop barındıran bir yer olabilir. Duş başlıkları ve diş fırçaları, görünmeyen tehlikeler barındırdıkları için düzenli olarak temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Kişisel hijyenin yanı sıra, ev hijyenine de dikkat etmek, sağlığımızı korumak adına atmamız gereken önemli bir adımdır. Bu bulgular, banyo temizlik alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerektiğini ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN