İmamoğlu bu kez işsizlere el attı: Ücretsiz yaptı, 15 günde 3 bin kişi başvurdu

İmamoğlu bu kez işsizlere el attı: Ücretsiz yaptı, 15 günde 3 bin kişi başvurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iş arayan vatandaşların yükünü hafifletmek amacıyla “Ulaşım Desteği Projesi”ni başlattı. Bu yenilikçi uygulama, İstanbul’da iş arayan bireylere toplu taşıma araçlarında 96 kez ücretsiz geçiş hakkı tanıyor. Proje, iş arama sürecinde olan kişilerin maliyetlerini azaltmayı ve bu süreci kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Projenin duyurulmasının ardından ilk 15 gün içerisinde 2.704 kişi başvuruda bulundu. Başvurular, İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri ve İBB’nin çevrimiçi portalı üzerinden alındı. İlk aşamada, iş görüşmelerine katılan kişilere toplu taşıma masraflarını azaltmak için SMS ile QR kod şeklinde ücretsiz geçiş hakları sağlanıyor.

img-3436.jpeg

Bu destekten yararlanmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Başvuru süreci, İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri’nde gerçekleştirilen iş görüşmeleriyle başlıyor. Başvuru sahiplerinin, görüşme günü e-Devlet üzerinden alınan barkodlu “Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi”ni sunmaları gerekiyor. Projeye katılım için yaş aralığı 16-65 olarak belirlenmiş durumda.

İBB’nin bu girişimi, iş arayan vatandaşların toplu taşıma masraflarını azaltarak iş bulma süreçlerinde önemli bir kolaylık sağlıyor. Proje, iş görüşmelerine giderken toplu taşıma kullanan bireylerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefliyor ve bu sayede onların iş arama sürecine katkıda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN