Ne deniz, ne tarih! Turistlerin yeni gözdesi Karadeniz yaylaları oldu, güzelliği kartpostalları aratmıyor

Ne deniz, ne tarih! Turistlerin yeni gözdesi Karadeniz yaylaları oldu, güzelliği kartpostalları aratmıyor

Farklı bölgeleri gezmeyi sevenler deniz ya da tarih tatilini de geride bırakıyor. Tatilin adresi Karadeniz yaylaları oluyor güzelliği kartpostalları aratmıyor. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 2667 rakımda yer alan bu yayla tatilcilerin uğrak noktası oluyor.

Bu kez tatil yapmak isteyenler ne denizi ne de tarihi tercih edecek. Kaçkarlar’a tırmanmanın zevki bir başka oluyor. Başlangıç noktasından bu yana var olan yayla aynı zamanda bölgedeki gölleri ziyaret etmek isteyenler içinde inanılmaz bir yürüyüş rotası oluşturuyor. Zirvede bulunan kaynak sularının beslediği derenin geçtiği Yayla bitki örtüsüyle hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatine çekiyor. Şehrin stres ve gürültüsünden kaçmak isteyenlerin günübirlik rotası Kavron Yaylası oluyor.

TURİSTLER AKIN AKIN GİDİYOR

Yaylada yaşamını sürdüren 69 yaşındaki Mustafa Bilici, hem yerli hem de yabancı turistlerin sık sık yaylayı ziyaret ettiğini belirterek bu durumdan son derece memnun olduklarını söyledi. Turistlerin ilkbaharda başlayarak kışa kadar düzenli olarak yaylaya geldiğini söyleyen Bilici, "Turistler en çok ağustosta geliyor, önce gelirlerse soğuk oluyor. Bu dönemde okullar açıldı, yerli turist pek gelmiyor ama yabancılar geliyor. Turistleri bekliyoruz, başımızın üstünde yeri var misafirlerimizin" sözlerini dile getirdi.

Yukarı Kavrun Yaylası | İbrahim Uylaş

Yaylaya gelen kişilerin sıcakkanlılıkla karşılandığını ifade eden Bilici, turistlerden hiçbir maddi kazanç beklemeden misafir ettiğini ve bu kültürü görüp alışmaları gerektiğini söyledi. Kaçkar dağlarında gelen serinliğin yaylaya ayrı bir çekicilik kattığını ifade eden Bilici, buraya gelen kişilerin daha önce görmedikleri bir manzara ile karşı karşıya kalacaklarını söyledi. Eskiden çok 4-5 metre kadar kar yağdığını belirten Bilici hiçbir yerde yeşillik görünmediğini ancak 15 senedir o şekilde bir kar yağışı görmediklerini aktardı.

LEZZETLERİNE DOYUM OLMUYOR

Manzarasının yanı sıra lezzetleriyle de dikkat çeken Kavron Yaylası, en çok mıhlaması ile biliniyor. Gelen turistlerin çoğunlukla mıhlama istediğini ifade eden Bilici, "Burada bir, iki tane kafe tarzı yer var, yemek yapıyorlar. Buranın en özel yemeği mıhlama, yabancı ve yerli turistler de mıhlama yemeye geliyorlar. Buradaki peynir, yağ tamamen doğal, hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Onun için gelenler tadına bakmak istiyor." şeklinde konuştu.

hhuseyinpehlivan: Kavrun Yaylasi Rize

“DOĞADA KENDİMİ BULUYORUM”

Karadeniz'in bir başka güzelliği olan Trabzon'dan Kavron Yaylası’na gelen Hacer Kıroğlu, yaylada doğanın çok güzel olduğunu belirterek doğada kendini bulduğunu söyledi. Akan derenin sesinin bile huzur verdiğini belirten Kıroğlu, sonbaharda ağaçların farklı renklerinin hoşuna gittiğini belirtti. Kıroğlu, havanın hafif esintisinin oldukça güzel bir atmosfer yarattığını da sözlerine ekledi.

Kavrun yaylası - Organica Tour

Amatör bir şekilde fotoğrafçılık yapan Adil Kocabaş ise Yayla'da Fotoğrafçılık yapmanın son derece keyifli olduğunu belirterek güzel kompozisyonlar yakaladığını da vurguladı. Kocabaş Yayla'yı görmeye herkese tavsiye ettiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN