Tarla tarla hasat veriyor: Hem susuz hem ilaçsız, herkes bu domates tohumunu arıyor

Tarla tarla hasat veriyor: Hem susuz hem ilaçsız, herkes bu domates tohumunu arıyor

İlaçsız ve Susuz: Kışlak’ın Doğal Domatesleri, Köylülerin Hasat Zamanı Yüzü Gülüyor

Türkiye genelinde domates hasadı sona ererken, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Kışlak Mahallesi, susuz yetişen domatesleriyle dikkat çekiyor. Doğanın gücünü arkasına alan bu domatesler, sadece çiğle beslenerek zirveye ulaşan verimleriyle bir ay daha tüketicilerin sofralarına ulaşacak. İlaçsız ve su verilmeden büyüyen bu doğal ürünler, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklara meydan okuyor.

img-3433.webp

Kışlak Mahallesi Muhtarı Yusuf Çetin, bu yıl da bereketli bir domates hasadı gerçekleştirdiklerini ve Türkiye’nin birçok bölgesinde hasat dönemi sona ermişken, Kışlak’ta bir ay daha devam edeceğini belirtiyor. Çetin, “Domateslerimiz tamamen doğal yöntemlerle, susuz ve ilaçsız olarak yetişiyor. Sadece dikim sırasında su veriyoruz ve geceleri yağan çiğ ile besleniyorlar. 5 dönümlük arazimizde yetiştirdiğimiz bu domatesler, her zamanki gibi oldukça verimli” diyor.

img-3434.webp

Kışlak’ta çiftçilikle geçimini sağlayan aileler, doğal yöntemlerle yetiştirdikleri domateslerin kalitesinden ve lezzetinden memnun. Özellikle sıcaklıkların yüksek olduğu bu dönemde, hasat edilen ürünlerin kalitesinin üst düzeyde olması da dikkat çekiyor. Doğal yollarla yetiştirilen bu domatesler, hem üreticileri hem de tüketicileri memnun ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN