Batı Şeria'da İsrail saldırıları devam ediyor: Camii ve yerel mülklere zarar verdiler

Batı Şeria'da İsrail saldırıları devam ediyor: Camii ve yerel mülklere zarar verdiler

Batı Şeria'da İsrail güçleri, bir camiye ve çevresindeki Filistinlilere yönelik saldırılar gerçekleştirdi. Olayda, caminin yanı sıra yerel mülkler de hedef alındı. Filistinli yetkililer, saldırının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve bölgedeki gerilimi tırmandırdığını belirterek, saldırının ardından yaşananların kaygı verici olduğunu vurguladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail güçlerinin bir camiye ve Filistinlilere yönelik saldırıları, bölgede gerginliği artırmaya devam ediyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Batı Şeria'nın Beytüllahim, Ramallah ve Nablus kentlerinde bir dizi saldırı düzenledi.

Söz konusu İsrailliler, Nablus'un doğusundaki Beyt Furik beldesi yakınında bir cami ile Tana köyündeki El-Vahid Camisi'ne saldırdı.

Ramallah'ın doğusundaki Deyr Dibvan kasabası yakınlarında ise Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler bir Filistinliye saldırarak aracına el koydu.

ASKERİ KONTROL NOKTASI KURDU

Öte yandan İsrail ordusu, Nablus'un doğusuna baskın düzenleyerek Ebu Felah köyü girişine askeri kontrol noktası kurdu.

Batı Şeria'nın güneyindeki Beytüllahim'de de İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Filistinlilerin evlerine saldırdı, bir Filistinli gözaltına alındı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 451 bin, Doğu Kudüs'te ise yaklaşık 230 bin İsrailli, Filistin topraklarını gasbediyor.

Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki bu gasplar yasa dışı sayılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN