İstanbullu kadınlara bulaşan yandı! Belediye kadınlara özel savunma dersi veriyor: Üstelik tamamen ücretsiz

İstanbullu kadınlara bulaşan yandı! Belediye kadınlara özel savunma dersi veriyor: Üstelik tamamen ücretsiz

Kadınların kendini güvende hissetmediği bu süreçte alınacak her bir önlem büyük önem arz ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'da yaşayan kadınlara öz savunma dersi sağlayacak. Üstelik hiçbir kadından ücret talep edilmeyecek.

İstanbul Tuzla Belediyesi kadınlar için büyük bir çalışmaya imza attı. Son zamanlarda sık sık duyar olduğumuz cinayet ve şiddet olaylarının ardı arkası kesilmek bilmiyor. Kadınlara yönelik yapılan fiziki şiddet ve ayrımcılığa karşı yeni önlemler gündeme getirilirken Tuzla Belediyesi öz savunma dersleri için düğmeye bastı.

TUZLA BELEDİYESİ'NDEN BÜYÜK DESTEK

2024 yılının ilk 6 ayında 205 kadının öldürüldüğü ve 19 yaşındaki İkbal ve Ayşenur'un bir cani tarafından katledilmesi olayı Türkiye'deki son nokta oldu. Kadınlar her gün seslerini duyurabilmek için çırpınırken gözle görülür bir şekilde ortaya çıkan olaylar herkesi tedirgin eder oldu. Özgürce ve güvenle yaşamak için yeni önlemlerin alınması gerektiği vurgulanırken şiddeti özellikle cinsiyete bağlı şiddeti yenmek zorunda olduğumuz bir kez daha görüldü. Hem kadınların sosyal hayata katılımı hem de şiddetin önlenebilmesi amacıyla Tuzla Belediyesi Kadın Dayanışma merkezlerinde öz savunma dersleri sağlayacak.

Tuzla Belediyesi Spor Akademileri Kursları'nda Eğitim Görüyorlar - İlk Haber Gazetesi

Kadınlar için sanat kursları, spor faaliyetlerinin yanı sıra tıp merkezlerindeki ayrıcalık ile birlikte İBB işbirliği ile 40 yaş ve üzeri kadınlara ücretsiz mamografi desteği de sağlanıyor. Meme kanserinde erken tanının önemi bir kez daha vurgulanırken kadınlar için yapılan el emeği Çarşısı da ekonomik hayata katılıma teşvik sağlıyor. Tüm bunlarla birlikte kadınların her alanda faaliyet göstererek güçlenmesi amaçlanıyor.

SAVUNMA DERSLERİ SAĞLANACAK

Kadınların hayatın her alanında güvenliğini sağlanması için yeni adımlar atılması gerektiği sık sık vurgulanıyor. Tuzla Belediyesi şiddeti önleme ve öz savunmanın kadınlar için meşru bir hak olduğunu vurgulayarak tedbir zamanı olduğunu söyledi. Çok kapsamlı bir programın başlatıldığını belirten Tuzla Belediyesi tüm kadınların ücretsiz katılabileceği şiddeti önleme ve öz savunma atölyesini faaliyete geçeceğini duyurdu.

KARTALLI KADINLAR İÇİN 'ÖZ SAVUNMA ATÖLYESİ' UYGULAMA KURSLARI BAŞLADI

Bu doğrultuda kadınlar hem hukuki hem de fiziki olarak uygulanan şiddete karşı kendini savunabilecek. Kadınları korumaya yönelik bütün faaliyetlerin sağlanacağı belirtilirken Can güvenliğinin yanı sıra eşit vatandaşlık hakları için de Tuzla Belediyesi her daim kadınların yanında olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN